reklama

Upečte si podle našeho receptu pudinkové rohlíčky

Pudinkové rohlíčky, které někdo může znát pod názvem pudinkáče, jsou oblíbeným moučníkem. Na výrobu jsou jednoduché a hotové za chvíli, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Poradíme vám také několik vychytávek, jak si práci zjednodušit. Tak se pojďme pustit do jejich výroby.

Upečte si báječné pudinkové rohlíčky podle našeho receptu (Zdroj: archiv FTV Prima)

Co budete na pudinkáče potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1droždí
  • cukr do kvásku
  • 1 vejce
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl oleje
  • sůl
Suroviny na výrobu pudinkáčů
Co bude na pudinkáče potřeba? (Zdroj: archiv FTV Prima)

Postup:

Není potřeba nechávat vykynout samotně kvásek z droždí. Jednoduše smícháme všechny uvedené suroviny, důkladně prohněteme a necháme vykynout.

Smícháme jednotlivé ingredience
Všechny suroviny smícháme (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vykynuté těsto
Těsto necháme vykynout (Zdroj: archiv FTV Prima)

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a nakrájíme na stejně velké kousky. Ty vyválíme na stejně dlouhé válečky, ze kterých budeme po 3 pramenech splétat houstičky. Kdo nikdy nepletl cop z vlasů, postupuje tak, že vždy krajní váleček vrchem přeložíme mezi dva zbývající. Pokračujeme opět z druhé strany stejným způsobem. Vždy krajní doprostřed mezi dva zbývající. Na konci válečky přimáčkneme, aby se houstičky nerozpletly. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme péct na 180 °C. 

Těsto nařezat na kousky
Z těsta nakrájíme na stejně velké kousky (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pletení rohlíčků
Z kousků vyválíme nudličky (Zdroj: archiv FTV Prima)

Upečené houstičky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Necelý litr mléka, 3 vanilkové pudinky a cukr dle chuti smícháme, ale NEVAŘÍME! Vložíme do mísy a dáme do mikrovlnné trouby na cca 6 minut. Na hotový pudink nalijeme studenou vodu, aby se neudělal škraloup svrchu a necháme vychladnout. Poté vodu vylijeme a pudink rozmixujeme. Postupně přidáváme celé máslo, až je hotový hladký krém. 

Rozmíchat přísady
Smícháme všechny přísady na krém (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pudink se schladí ve studené vodě
Aby pudink na povrchu neokoral, zalijeme ho studenou vodou (Zdroj: archiv FTV Prima)

Rohlíčky podélně rozkrojíme a plníme krémem. Aby šla práce lépe od ruky, můžeme použít pro zdobení cukrářský sáček, který naplníme krémem. Tak můžeme jednoduše naplnit rohlíčky ve stejné vrstvě, přiklopíme vrchní půlku a máme hotovo.

Upečené rohlíčky se rozříznou
Upečené rohlíčky rozřízneme (Zdroj: archiv FTV Prima)
Nastříkání krému
Cukrářským sáčkem naplníme rohlíčky (Zdroj: archiv FTV Prima)

Před podáváním ještě můžeme posypat cukrem, aby moučník ladil i očím, nejen našim chuťovým buňkám. A můžeme pozvat hosty třeba na nedělní kávu.

Upečte si pudinkáče
Pudinkáče neboli pudinkové rohlíčky budou chutnat každému (Zdroj: archiv FTV Prima)

Publikováno: 14. 10. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce