Pudinkové rohlíčky, které někdo může znát pod názvem pudinkáče, jsou oblíbeným moučníkem. Na výrobu jsou jednoduché a hotové za chvíli, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Poradíme vám také několik vychytávek, jak si práci zjednodušit. Tak se pojďme pustit do jejich výroby.
Co budete na pudinkáče potřebovat:
- 1 kg hladké mouky
- 1droždí
- cukr do kvásku
- 1 vejce
- 2 dcl mléka
- 1 dcl oleje
- sůl
Postup:
Není potřeba nechávat vykynout samotně kvásek z droždí. Jednoduše smícháme všechny uvedené suroviny, důkladně prohněteme a necháme vykynout.
Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a nakrájíme na stejně velké kousky. Ty vyválíme na stejně dlouhé válečky, ze kterých budeme po 3 pramenech splétat houstičky. Kdo nikdy nepletl cop z vlasů, postupuje tak, že vždy krajní váleček vrchem přeložíme mezi dva zbývající. Pokračujeme opět z druhé strany stejným způsobem. Vždy krajní doprostřed mezi dva zbývající. Na konci válečky přimáčkneme, aby se houstičky nerozpletly. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme péct na 180 °C.
Upečené houstičky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Necelý litr mléka, 3 vanilkové pudinky a cukr dle chuti smícháme, ale NEVAŘÍME! Vložíme do mísy a dáme do mikrovlnné trouby na cca 6 minut. Na hotový pudink nalijeme studenou vodu, aby se neudělal škraloup svrchu a necháme vychladnout. Poté vodu vylijeme a pudink rozmixujeme. Postupně přidáváme celé máslo, až je hotový hladký krém.
Rohlíčky podélně rozkrojíme a plníme krémem. Aby šla práce lépe od ruky, můžeme použít pro zdobení cukrářský sáček, který naplníme krémem. Tak můžeme jednoduše naplnit rohlíčky ve stejné vrstvě, přiklopíme vrchní půlku a máme hotovo.
Před podáváním ještě můžeme posypat cukrem, aby moučník ladil i očím, nejen našim chuťovým buňkám. A můžeme pozvat hosty třeba na nedělní kávu.
Publikováno: 14. 10. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce