reklama

Upečte si podle našeho receptu pudinkové rohlíčky

Pudinkové rohlíčky, které někdo může znát pod názvem pudinkáče, jsou oblíbeným moučníkem. Na výrobu jsou jednoduché a hotové za chvíli, pokud budete postupovat podle našeho receptu. Poradíme vám také několik vychytávek, jak si práci zjednodušit. Tak se pojďme pustit do jejich výroby.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co budete na pudinkáče potřebovat:

  • 1 kg hladké mouky
  • 1droždí
  • cukr do kvásku
  • 1 vejce
  • 2 dcl mléka
  • 1 dcl oleje
  • sůl
Suroviny na výrobu pudinkáčů
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Co bude na pudinkáče potřeba?

Postup:

Není potřeba nechávat vykynout samotně kvásek z droždí. Jednoduše smícháme všechny uvedené suroviny, důkladně prohněteme a necháme vykynout.

Smícháme jednotlivé ingredience
Všechny suroviny smícháme (Zdroj: archiv FTV Prima)
Vykynuté těsto
Těsto necháme vykynout (Zdroj: archiv FTV Prima)

Vykynuté těsto vyklopíme na pracovní desku a nakrájíme na stejně velké kousky. Ty vyválíme na stejně dlouhé válečky, ze kterých budeme po 3 pramenech splétat houstičky. Kdo nikdy nepletl cop z vlasů, postupuje tak, že vždy krajní váleček vrchem přeložíme mezi dva zbývající. Pokračujeme opět z druhé strany stejným způsobem. Vždy krajní doprostřed mezi dva zbývající. Na konci válečky přimáčkneme, aby se houstičky nerozpletly. Dáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a necháme péct na 180 °C. 

Těsto nařezat na kousky
Z těsta nakrájíme na stejně velké kousky (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pletení rohlíčků
Z kousků vyválíme nudličky (Zdroj: archiv FTV Prima)

Upečené houstičky vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Necelý litr mléka, 3 vanilkové pudinky a cukr dle chuti smícháme, ale NEVAŘÍME! Vložíme do mísy a dáme do mikrovlnné trouby na cca 6 minut. Na hotový pudink nalijeme studenou vodu, aby se neudělal škraloup svrchu a necháme vychladnout. Poté vodu vylijeme a pudink rozmixujeme. Postupně přidáváme celé máslo, až je hotový hladký krém. 

Rozmíchat přísady
Smícháme všechny přísady na krém (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pudink se schladí ve studené vodě
Aby pudink na povrchu neokoral, zalijeme ho studenou vodou (Zdroj: archiv FTV Prima)

Rohlíčky podélně rozkrojíme a plníme krémem. Aby šla práce lépe od ruky, můžeme použít pro zdobení cukrářský sáček, který naplníme krémem. Tak můžeme jednoduše naplnit rohlíčky ve stejné vrstvě, přiklopíme vrchní půlku a máme hotovo.

Upečené rohlíčky se rozříznou
Upečené rohlíčky rozřízneme (Zdroj: archiv FTV Prima)
Nastříkání krému
Cukrářským sáčkem naplníme rohlíčky (Zdroj: archiv FTV Prima)

Před podáváním ještě můžeme posypat cukrem, aby moučník ladil i očím, nejen našim chuťovým buňkám. A můžeme pozvat hosty třeba na nedělní kávu.

Upečte si pudinkáče
i (Zdroj: archiv FTV Prima)
Pudinkáče neboli pudinkové rohlíčky budou chutnat každému

Publikováno: 14. 10. 2019, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce