reklama

Návrh interiéru restaurace vám může ušetřit miliony korun

Hraní si na architekta dokáže prodražit podnikání v gastronomii. Na nesprávném či nefunkčním zařízení tak můžete prodělat majlant, a ještě dostanete pokutu od hygieny. Abyste se vyvarovali osudových chyb, vsaďte na profesionální návrh interiéru restaurace. Zjistěte, jakým potížím a zbytečným výdajům díky němu předejdete.

i (Zdroj: Czech Designers)
Návrh interiéru restaurace je v podnikání v gastronomii velice důležitý (Zdroj: Czech Designers)

Osvětlením zákazníky odradíte nebo přilákáte. Správnou intenzitu včetně úspornosti vyřeší návrh interiéru restaurace

Některé lokály mají skvělou polohu. Městská hromadná doprava staví opodál a zákazníkům je k dispozici i parkoviště. Když host vejde, tak pozná, že majitel na zařízení neskrblil. Dokonce i personál je milý a kuchaři servírují samé pochoutky. Jenže co je to platné, když na talíř prakticky není vidět.

Pokud strávníci nepoznají ani barvu ani strukturu jídla, tak ho potom neocení ani chuťově. A právě proto se vám vyplatí návrh interiéru restaurace od architekta, který vám současně nabídne správnou intenzitu světla a úsporné typy svítidel. Klasickým žárovkám zvlášť ve firemních provozech totiž kvůli jejich vysoké spotřebě už dávno odzvonilo.

Návrh interiéru restaurace by měl designově odpovídat typu kuchyně

Další častou chybou majitelů pohostinství bývá potřeba zavděčit se všem hostům. Ve snaze přilákat úplně každého vytvoří nekonečný jídelní lístek, ze kterého si pak host nedokáže vybrat.

Pokud chcete dostatek platících strávníků, nebojte se zvolit si jen pár konkrétních druhů jídel a v souladu s nimi si nechte navrhnout interiérový design. Například tradiční česká domácí kuchyně se bude dobře vyjímat v rustikálním prostředí nebo v retro kulisách. Pizzu zase pěkně doplní atmosféra středomoří a francouzské speciality neváhejte servírovat v prostředí à la Provence.

Styl interiéru by měl odpovídat druhu kuchyně, který restaurace nabízí
i (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Styl interiéru by měl odpovídat druhu kuchyně, který restaurace nabízí

Pozor! Kuchyně v gastronomii musí splňovat hygienické normy

Návrh interiéru restaurace od profesionála zajistí, abyste se nezařadili mezi stovky podniků, které hygiena pokutuje za špatné skladování surovin, křížení cest a chybné nakládání s různými druhy odpadů. Nechte si raději sestavit veškeré kuchyňské zařízení tak, aby splňovalo body ze systému HACCP a pamatujte přitom i na dostatečné odvětrání. Vše zkrátka musí splňovat hygienické normy.

Nepodceňujte bezpečnost na pracovišti i v lokále. Předejdete žalobám a nemocenským

Když investujete do služeb architekta, nechte si od něj doporučit i vhodné podlahové krytiny, které nekloužou, a přitom se snadno čistí. Zvlášť v kuchyni je důležité, aby se vám kuchař neporanil u sporáku jen proto, že uklouzl na mastném fleku.

Správné osvětlení navodí atmosféru
i (Zdroj: Depositphotos (https://cz.depositphotos.com))
Správné osvětlení navodí atmosféru

Poslední tip, který vám pomůže udržet personál i hosty v kondici, spočívá v tom, že místo ostrých rohů zvolíte na zařízení a nábytku lehce zaoblené hrany. Pokud číšník narazí do špičatého barového stolu, může skončit s vážnějším poraněním v nemocnici. Tím pádem pro vás moc práce neudělá. Kdyby byl roh mírně zakulacený, vyvázl by s pouhou modřinou.

Jak jsme si ukázali, není moudré utratit stovky tisíc nebo dokonce milionů korun za vybavení a vynechat přitom návrh interiéru restaurace. Moderní nerezové stoly na míru a špičkové chladicí boxy nejsou nic levného. Byla by tudíž věčná škoda zaplatit za ně vysokou částku, aniž byste tím předešli hygienické penalizaci jen v důsledku špatného rozmístění jednotlivých stanovišť v kuchyni.

Zdroj informací: Czech Designers

Publikováno: 7. 1. 2024, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce