reklama

Recepty: Rumunská skopová polévka

Poctivá domácí polévka, která jistě potěší celou rodinu.

INGREDIENCE:

•    400 g skopového masa
•    1250 ml vody
•    sůl
•    2 mrkve
•    1 petržel
•    300 g hlávkového zelí
•    4 rajčata
•    4 kapie
•    3 stroužky česneku
•    petrželová nať

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Maso nakrájíme na malé kostky, které vložíme do studené vody, osolíme a vaříme je na mírném ohni.

2. Až je maso téměř uvařené, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev a petržel, očištěné a na nudličky nakrájené zelí, oloupaná nakrájená rajčata a nakrájené papriky zbavené jádřinců.

3. Vše společně povaříme a nakonec ochutíme utřeným česnekem a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Množství: pro 3 osoby
Doba přípravy: 70 min

text: redakce, foto: shutterstock

Publikováno: 29. 9. 2022, Autor: autor: Redakce