Možná vám první sluneční paprsky připomněly, že se blíží jaro a vy jste ucítili ve vzduchu chuť a vůni grilovaného masa. Tak proč si ho nedopřát, že? Postávat u grilu můžete přece i v bundě:-) a budete to dělat velmi rádi, když se na grilu budou opékat šťavnatá žebírka.
Ingredience:
1,5 kg vepřových žebírek
5 lžíce oleje
4 lžíce suchého bílého vína
1 lžíce drceného kmínu
1 lžíce oregana
½ lžičky mletého nového koření
6 stroužků česneku
1 lžička čerstvě mletého pepře
3 lžíce soli
pikantní barbecue omáčka
Postup:
1. Koření, oregano, rozdrcený česnek, sůl a pepř rozmícháme v oleji a víně a směsí potřeme maso. Žebírka necháme přes noc nebo alespoň minimálně 2 hodiny marinovat.
2. Na středně rozpáleném grilu připravujeme asi 30 minut. Podáváme s barbecue omáčkou, čerstvým pečivem a pivem.
Množství: pro 4 – 6 osoby
Doba přípravy: 40 min
Dobrou chuť!
Publikováno: 27. 2. 2015, Autor: