V krátké době podruhé vám představujeme nerezovou kuchyni Abimis, tentokrát v moderním prostředí švédského bytu.
Proslulému skandinávskému stylu je blízká elegance a funkcionalismus. Právě tyto dvě vlastnosti vtiskla kuchyni společnost Servabote Architecti, která ji navrhovala jako dílčí projekt pro byt o rozloze 290 m2. Cílem bylo včlenit tuto místnost do již hotového distingovaného interiéru. Byt byl renovován majiteli, kteří rovněž vlastní architektonický ateliér a svůj čas tráví střídavě ve Stockholmu a ve vlastní rezidenci ve Španělsku.
Uměřený styl
Pro svou švédskou kuchyni si majitelé přáli styl spojující současný vkus s tradičními a přírodními prvky. Charakteristické je použití dřeva na podlahu a velký stůl, který je umístěný přímo ve středu prostoru. Osobité, odvážné a zcela moderní řešení pak vnesl výběr kuchyně z nerezové oceli s moderní technologií a spolehlivostí, kterou značka Abimis nese.
Kuchyně Ego
Příjemný pohled se na ni nabízí z jídelny, odkud dobře vyniká její elegance a charakteristické zaoblené hrany, které propůjčují místu sofistikovaný a lehce odvážný vzhled. Zvolená sestava je vytvořena z jediného bloku z nerezové oceli, který je opticky uzavřen horní policí. Některé podstatné části kuchyňské výbavy jsou zabudované přímo do modulu.
Celý je doplněný dvěma vertikálními chladicími jednotkami, které byly vyrobeny na míru, aby vyhověly prostorovému omezení. Vyplnily tak přesně na míru roh a jsou plně funkční: Jsou vybaveny systémem Cold Control System, technologickou inovací společnosti ABIMIS.
Proti kuchyňskému bloku je umístěn velkoryse prostorný dřevěný stůl, kompletně vybavený židlemi, které se svým rezavým odstínem a texturou výborně doplňují se stropním svítidlem, kohoutky u kuchyňské linky a s polstrováním příjemné pohovky, vtipně umístěné pod okny, takže z ní máte při odpočívání zaručený výhled.
Pro srovnání se podívejte na článek Jen kousek za městem stojí starý dům s krásnou kuchyní, který ukazuje stejnou kuchyni použitou v historickém francouzském stavení.
Publikováno: 9. 9. 2021, Autor: autor: Vladimíra Storchová