Nejste milovníkem současných kuchyní a stále nemůžete přijít na chuť modernímu, lesklému nebo minimalistického designu? Ve vzpomínkách se vracíte do svých dětských let, kdy jste se cítili nejšťastněji v kuchyni své babičky, ze které vyzařovala pohoda a dominoval jí nezaměnitelný venkovský styl? Potom byste měli zpozornit.
Pokud dlouhou dobu přemýšlíte o tom, že byste chtěli zrekonstruovat svou dosavadní kuchyň, která je nepraktická a navíc neodpovídá vašim představám a maloměstský styl s typickým modro bílým designem, je to pravé ořechové, potom se nechte unášet naší inspirací, jak si vytvořit kousek venkova přímo ve vaší kuchyni.
Typické venkovské kuchyni dominuje modrá nebo bílá barva, která vytváří pocit útulnosti. Nemusíte se však bát, že by kuchyň musela být nutně vymalována pouze bílou barvou. Velmi vkusné je do bílých stěn zakomponovat skleněný moderní obklad nebo glazované kachle, které dodají vaší kuchyni špetku originality. Co se týče podlah, máte hned několik možností. Buďto zvolíte typickou prkennou podlahu z běleného dubu, která je velmi oblíbená pro svou tvrdost, stabilitu a životnost. Nebo zvolíte elegantní kamennou podlahu z velkých kachlí, které výborně podtrhnou dřevěné prvky vaší kuchyně.
Velká fotogalerie kuchyní IKEA
Jestliže nejste zastáncem dřevěné ani kamenné podlahy, je pro vás ideální vinylová podlaha, která se stala v poslední době hitem. Ve správné venkovské kuchyni by neměly chybět bytelná kamna. V dnešní době jsou kachlová kamna stále oblíbenější, nejenom kvůli svému vzhledu, ale také kvůli stálému principu vytápění a úspornému provozu. Nesmíme zapomenout ani na okolní nábytek, který by měl být z přírodních materiálů např. pro jídelní stůl, je nejlepší zvolit dubové dřevo. Celkovou atmosféru venkovského stylu dodají vhodně zvolené doplňky a dekorace. Proužky, košíky, květiny na stole, trámy na stropě a tradiční bílý kredenc. Co víc si do své venkovské kuchyně přát?
Text: Markéta Kučová
Foto: kitchenblossom.com, auctiongirlvintage.typepad.com, 1.bp.blogspot.com, lh4.googleusercontent.com
Publikováno: 24. 4. 2014, Autor: