Současným a dominantně využívaným standardem při pořizování kuchyňského vybavení, je návštěva kuchyňského studia. V postatě se jedná o specializovanou prodejnu, kde prodavač je současně odborným pracovníkem se znalostí nejen nabízeného sortimentu, ale také problematiky samotného řešení kuchyňské sestavy. On by měl vědět tzv. co a jak, což však neznamená, že je dobré zcela se pasivně odevzdat do jeho péče.
Kuchyň je vlastně malá výrobna, vaření či příprava jídla, je v prvé řadě tepelná úprava potravin a s tím vším souvisí celá řada technologií, které tyto činnosti realizují za nás a nebo nám v tom alespoň nějak pomáhají. Kuchyňská sestava tedy musí být v prvé řadě praktická, musí zohledňovat veškeré myslitelné úkony, které bude její uživatel v kuchyni vykonávat a měla by tedy být naší práci tzv. ušitá na míru. Je krajně nevhodné, aby např. varné centrum bylo na opačné straně kuchyně, než je pečící trouba. V blízkosti dřezu by měla stát myčka, vedle které je logické umístit úložné prostory na nádobí, protože až z ní vyndáme talíře, nebudeme s nimi přece chodit a druhý konec místnosti. To vše jsou obecná pravidla a pracovníci kuchyňských studií je přirozeně znají. To ale však neznamená, že bychom se neměli ptát, proč prvě nám navrhují právě takové a ne jiné řešení. A hlavně, je velmi vhodné znát odpověď na otázku: „..a co vlastně chcete?“
3.znát přesně maximální cenu, kterou jste ochotní zaplatit a vyplatí se být v tomto smyslu transparentní.
Kuchyně – velká inspirativní fotogalerie
Při návštěvě studia se vyplatí ptát:
Publikováno: 22. 5. 2007, Autor: