reklama

Recepty: Nadýchaný dort Pavlova

Dort Pavlova je prý inspirovaný lehkostí ruské baletky Anny Pavlovové. Je to malý nadýchaný zázrak, který vám vrátí dobrou náladu ( ale také i důvod spěchat do posilovny ????

INGREDIENCE:

6 vaječných bílků
350g moučkového cukru
1 lžička bílého vinného octa
špetka soli
2 lžičky kukuřičné mouky
máslo

Náplň:
600ml smetany ke šlehání
250g jahody, nakrájené
250g borůvky

POSTUP PŘÍPRAVY:

1. Předehřejeme troubu na 140C.

2. V míse ušleháme bílky se špetkou soli do ztuhnutí. Postupně přidáváme cukr a šleháme dokud se nerozpustí. Nakonec vmícháme kukuřičnou mouku a vinný ocet.

3.Na plech dáme pečicí papír a potřeme ho máslem.

Inspirativní fotogalerie narozeninových dortů

Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova
Recepty: Nadýchaný dort Pavlova (Zdroj: )

4. Z připravené hmoty, na pečícím papíru utvoříme 3 kulaté placky o velikosti asi 15 cm.

5. Pečeme v troubě asi 75 minut. Poté vypneme troubu a necháme korupusy v troubě vychladnout.

6. Po vychladnutí korpusy na dort vrchovatě zdobíme šlehačkou a nakrájenými jahodami a borůvkami. Korpusy po ozdobení naskládáme na sebe.

7. Nazdobený dort Pavlova dáme na chvíli do lednice vychladit.

Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 2 hod 20 min

Dobrou chuť!

Foto: bbc.co.uk

Publikováno: 8. 3. 2013, Autor: