Přemýšlíte nad sladkou tečkou, kterou si o víkendu určitě zasloužíte? Zkuste si upéct náš výtečný borůvkový koláč. A s vanilkovou zmrzlinou je bezkonkurenční!
INGREDIENCE:
1 vaječný bílek
½ šálku másla (pokojová teplota)
¼ šálku hnědého cukru
½ lžičky vanilkového extraktu
1 ¼ šálku hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 ½ šálku mandlí
1 ¼ šálku mražených borůvek
¼ šálku cukru
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie
POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Předehřejte troubu na 180° C.
2. Ve velké míse smíchejte vaječný bílek, máslo, hnědý cukr a vanilkový extrakt, míchejte vařečkou do té doby, než se utvoří jemný krém. Do krému vmíchejte mouku, kypřící prášek a jedlou sodu. Nakonec přisypte mandle. Vše smíchejte a vytvořte těsto.
3. Ve druhé míse smíchejte borůvky s cukrem.
3. 2/3 těsta rovnoměrně rozprostřete na dno vymazaného pekáče. Poté na těsto naskládejte borůvky s cukrem a nakonec přikryjte borůvky zbývajícím těstem.
4. Pečeme 25 až 30 minut dozlatova.
Dorty – inspirativní fotogalerie
Množství: pro 6 osob
Doba přípravy: 45 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Foto: themotherhuddle.com
Publikováno: 15. 6. 2012, Autor: