Určitě se vaším domovem už line vůně cukroví a váš pejsek loudí, smutně kouká a čeká, co vám při pečení upadne od ruky. Můžete mu udělat radost a napéct dobroty přímo pro něj. Specialista na psí výživu, Lukáš Lyngyel, má pro vás pár receptů.
Pro své čtyřnohé kamarády, pejsky, můžete také napéct vánoční cukroví, jen musíte dodržet pár zásad, abyste jim neublížili.
Co do psích pamlsků nepatří? Například čokoláda, která je pro psa toxická už v malých dávkách nebo exotické ovoce, které může vyvolat alergii. Naprosto nevhodné je avokádo, které je pro psy toxické a může vyvolávat problémy se srdcem.
Co by mělo být základem kvalitních pamlsků
- maso (vařené mleté hovězí, 1 kg v syrovém stavu)
- rýžová mouka (1 kg)
- vývar (nesolený)
- koření (sušenou mátu, petržel nebo kopřivu, po kterých psi dobře tráví)
- sušená mrkev
Jak budete postupovat při výrobě psích pamlsků
Uvařené hovězí maso promíchejte s moukou, zalijte vývarem a přidejte sušenou mrkev a koření. Těsto rozdělte na třetiny. První část můžete obohatit spirulinou (sladkovodní řasa), do další části přidejte řepu a do poslední kurkumu.
Z těsta vypracujte placky a z nich pak vykrajovátky na cukroví vykrajujte jednotlivé tvary. Pamlsky můžete ještě ozdobit sušeným masem.
Hotové pamlsky položte na plech, na pečicí papír a dejte asi na jednu hodinu do trouby, vyhřáté na 150 °C.
Publikováno: 19. 12. 2018, Autor: Oldřich Navrátil , Profil autora: Oldřich Navrátil