Máte rádi bujaré oslavy? Ať už plánujete nějakou oslavu v klubu s kamarády či v pohodlí domova s rodinou, rozhodně k těmto slavnostním okamžikům patří dobré jídlo a pití.
Nebyla by to ta správná domácí oslava bez jednohubek a chlebíčků. Klasické kupované slané pochutiny můžete doplnit vynikajícími party sýrovými tyčinkami, mini langoši nebo slanými dobrotami z listového těsta. Z těch rozhodně stojí za vyzkoušení například listové rolky se šunkou a sýrem či pizza tyčinky. Místo klasické teplé večeře zkuste přichystat obložené mísy a zeleninové saláty.
Na každou oslavu samozřejmě patří kvalitní pití. Na Silvestra pak nesmí chybět kvalitní sekt. Oslavte jedinečné okamžiky oslavy nového roku a připijte si suchým jemným sektem s decentní harmonickou vůní a temperamentním perlením.
Během silvestrovského večera hosté jistě ocení i míchané koktejly. Připravili jsme pro vás tři, které jsou velmi jednoduché na přípravu, a chutnají naprosto fantasticky.
FRENCH 75
Ingredience pro 2 porce:
- 1 lahev sektu
- 1 citron
- 100 ml ginu
- led
Do koktejlového šejkru nalijte 2 lžičky citronové šťávy a 100 ml ginu a naplňte ledem. Dobře protřepejte a poté rozdělte do dvou sklenic tvaru "flétna". Nalijte do každé skleničky trochu sektu, nechte usadit (probublá). Pak doplňte dalším sektem, jemně promíchejte míchadlem na koktejly a podle chuti ozdobte proužkem citronové kůry
Mango Bellini
Ingredience pro 2 porce:
- 1/2 manga
- 1 lahev sektu
Oloupejte a nakrájejte ½ velmi zralého manga a vložte do mixéru se 100 ml sektu. Rozmixujte na hladké pyré, poté rozdělte do dvou skleniček na šampaňské. Pak dolijte sekt po okraj, nalévejte jej pomalu, aby sekt nepřetekl, následně podávejte.
Bezinkové půlnoční překvapení
Ingredience pro 2 porce:
- 1 lahev sektu
- 2 lžíce bezinkového sirupu
- 50 ml ginu
- 1 citron
Připravte si dvě skleničky typu flétna a do každé dejte 1 lžičku bezového sirupu. Vymačkejte z citronu šťávu a přidejte 25 ml do každé skleničky. Přidejte 25 ml ginu a doplňte vychlazeným sektem.
Zdroj informací: Rotkäppchen
V létě se osvěžte lahodným drinkem:
Publikováno: 28. 12. 2021, Autor: Redakce, Profil autora: Redakce