reklama

Dekorační velikonoční věnec z bavlněných čtverců

O Velikonocích koledníci přinesou domů vrchovaté košíky vajec, jedno krásnější než druhé, ale bohužel i některá nakřáplá. Co, bohužel, sláva!!! S odbornicí na kreativní tvorbu, Simonou Michalcovou, pro vás máme tip, jak skořápky využít. V kombinaci s textilií potěší naše oči.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co budete potřebovat:

  • polystyrenový věnec 28 cm
  • špejle
  • bavlněnou látku 0,5 m/140 cm
  • nůžky
  • vaječné skořápky
  • různé stužky
  • větvičky
  • peříčka
  • ozdoby dle vkusu
  • tavnou pistoli
Polystyrenový základ věnce
Polystyrenový základ věnce (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Bavlněné čtverce
Bavlněné čtverce (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

Jak budete postupovat:

1. krok

Nejprve si natrháte z látky 5 cm široké pruhy, které poté nastříháte na látkové čtverce cca 5×5 cm, ty budete postupně špejlí zapichovat do polystyrenového věnce.

2. krok

Začněte po vnějším obvodu věnce směrem do středu. Postupujte kolem dokola, tak aby jednotlivé zápichy byly od sebe cca 1,5 cm a pokud vám někde vznikne mezera, kde není polystyren překrytý, tak tam vpíchněte další čtverec. Takto postupujte, dokud nemáte vrchní stranu věnce celou pokrytou látkovými čtverci. Spodní část věnce nechte prázdnou, protože bude buď touto stranou položený na stole, nebo zavěšený na dveřích.

Čtverce zapichujte ostrou špejlí do korpusu
Čtverce zapichujte ostrou špejlí do korpusu (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Čtverci pokryjte celou plochu korpusu
Čtverci pokryjte celou plochu korpusu (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)

3. krok

Potom si připravte vaječné skořápky, které jste si připravili tak, že jste je v půlce rozklepli, vypláchli teplou vodou a nechali vyschnout. Tavnou pistolí budete skořápky lepit na látkový věnec podle toho, jak se vám bude líbit. Podle vlastního vkusu zvolte skořápky přírodní nebo nabarvené.

Dozdobte přírodninami
i (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.)
Dozdobte přírodninami

Na hotový věnec nalepte tavnou pistolí peříčka a ozdoby, které jste si připravili.

Zdroj informací: pořad Receptář prima nápadů

Publikováno: 18. 4. 2017, Autor: Václav Postránecký, Profil autora: Václav Postránecký