Kuchařské klasiky i experimenty se neobejdou bez koření všeho druhu. Abychom nemuseli mít jednotlivé druhy koření v opatlaných sáčcích, vyrobíme si jednoduchý držák na kořenky, které zhotovíme třeba ze skleniček od přesnídávky.

Jednoduchý držák na kořenky za pár minut
Mít při vaření po ruce všechno koření v praktických uzavíratelných dózičkách nebo skleničkách je snem každého kuchaře profesionála i amatéra. Představa mnoha otevřených a nevzhledných sáčků, které jsou navíc opatlané a koření v nich vyčpělé, není zrovna lákavá. A když se k tomu připočte nedostatek místa v kuchyni, zbývá nám jediné - vyrobit si praktický a jednoduchý držák na kořenky a mít tak pokaždé všechno pěkně pohromadě.
Co budeme potřebovat
- dřevěnou polici s regály
- skleničky od zavařenin nebo přesnídávek s víčky
- hřebíky a kladivo
- nálepky na kořenky
- vrtačku a vrták do dřeva
- vruty do dřeva
- bezbarvý lak
Postup výroby
1. Nejprve je potřeba udělat do víček od zavařovacích skleniček dírky. Použijeme kladivo a hřebík.

2. Víčka poté přišroubujeme do spodní části dřevěné police nebo regálu, který využíváme v kuchyni. Šikovný kutil si v případě potřeby takový regál vyrobí i na míru.


3. Do skleniček nasypeme koření, které nejčastěji používáme.

4. Skleničky zašroubujeme do víček na polici.

5. Každou skleničku opatříme etiketou koření, které se nachází uvnitř. Kořenky tak budou přehlednější.

Tímto způsobem nemusíme uchovávat pouze koření, ale také třeba těstoviny, ovesné vločky nebo sušené ovoce.
Publikováno: 20. 4. 2020, Autor: Martina Pilzová, Profil autora: Martina Pilzová