Upečte sis námi lahodné kuře (Zdroj: Depositphotos)
Upečte sis námi lahodné kuře (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Redakce Redakce

Kuře s nádivkou na mnoho způsobů. Vyzkoušejte oblíbený jarní pokrm

Kuře patří k vyhledávaným jídlům a variací, jak si ho připravit, je nespočet. Mezi nejpopulárnější jarní pochutiny patří také nádivka, která se často připravuje jako alternativa k jehněčímu na velikonoční tabuli. Vyzkoušejte letos neotřelé recepty z jarních surovin a pozvedněte klasické pečené kuře na gurmánskou specialitu. Dbejte však na kvalitu masa i ostatních ingrediencí, ze kterých jídlo připravujete.

Recepty > Recepty
Jarní polévka se zázvorem (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Jarní polévka se zázvorem (Zdroj: Archiv FTV Prima)
+26
. Romana Slaninová Romana Slaninová

Jarní polévka se zázvorem má říz

Vitaminů není nikdy dost, zvláště teď na jaře, kdy se náš organismus vzpamatovává z náročného zimního období. Pikantní zeleninová polévka se zázvorem je přesně takovým „životabudičem“, který má správný říz, takže zahřeje a ještě „nakopne“ naši imunitu.

Recepty > Recepty
Jak přimět děti, aby jedly zdravě (Zdroj: Gorenje)
Jak přimět děti, aby jedly zdravě (Zdroj: Gorenje)
+26
. Redakce Redakce

Jak přimět děti, aby jedly zdravě

Děti zbožňují nezdravá jídla. Ta často lákají i dospělé, a to nejen, protože dobře chutnají, ale někdy i kvůli pohodlné přípravě nebo nízké ceně. Nevyvážený jídelníček však má své neblahé následky, jako je obezita nebo různé nemoci. Zkuste vyzrát na svého vybíravého potomka, který odmítá třeba zeleninu, pomocí tří jednoduchých triků.

Recepty > Recepty
Originální jarní menu -kombinujte šťavnaté masíčko, první zeleninu a svěží vína (Zdroj: Depositphotos)
Originální jarní menu -kombinujte šťavnaté masíčko, první zeleninu a svěží vína (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Redakce Redakce

Připravte si originální svěží jarní menu, nezapomeňte na vhodný přípitek

Jakmile roztaje sníh a první sluneční paprsky nás šimrají na tvářích, víme, že co nevidět se začne probouzet příroda a jaro je tu. Zkusme se naladit na příchod nejkrásnějšího období roku výběrem vhodných pokrmů. Svěží menu si připravíte podle našich receptů. A nezapomeneme přidat tipy someliéra na vhodný přípitek.

Recepty > Recepty
Skvělé palačinkové dortíky s čokoládou (Zdroj: Prima DOMA)
Skvělé palačinkové dortíky s čokoládou (Zdroj: Prima DOMA)
+26
. Romana Slaninová Romana Slaninová

Skvělé palačinkové dortíky s čokoládou

Palačinky má snad rád každý, a navíc jejich příprava je jednoduchá a rychlá. A budete je mít určitě ještě raději, až zjistíte, jaké skvělé dortíky z nich můžete připravit pro malou oslavu, milou návštěvu nebo jako báječný dezert pro sváteční rodinný oběd.

Recepty > Recepty
Paska, velikonoční pečivo, na kterém si pochutnáte (Zdroj: Adriana Dosedělová)
Paska, velikonoční pečivo, na kterém si pochutnáte (Zdroj: Adriana Dosedělová)
+26
. Adriana Dosedělová Adriana Dosedělová

Paska, velikonoční pečivo, na kterém si pochutnáte

Pro všechny mlsné jazýčky jsme si tentokráte připravili recept na tradiční velikonoční pochoutku, kterou pečou již po staletí na východě Slovenska. Jde o takzvanou pasku, tedy jednu s nejstarších velikonočních dobrot. Vyzkoušejte ji spolu s námi.

Recepty > Recepty
Skvostný jehněčí hřbet v bylinkové krustě (Zdroj: Depositphotos)
Skvostný jehněčí hřbet v bylinkové krustě (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Redakce Redakce

Skvostný jehněčí hřbet v bylinkové krustě

Jehněčí a bylinky patří k Velikonocům stejně jako mazanec nebo malovaná vajíčka. Na svátečním stole by se měla tato lahůdka objevit podle tradice na velikonoční neděli, aby uzavřela čtyřicetidenní půst. Jestli nevíte, jak mladé jehněčí maso připravit, aby se zaručeně povedlo, vyzkoušejte recept blogerky Live With Anny. Určitě se k němu budete vracet i během roku. Výsledek je totiž fantastický.

Recepty > Recepty
Upečte si tradiční velikonoční klobásníky, které milují i v Texasu (Zdroj: Adriana Dosedělová)
Upečte si tradiční velikonoční klobásníky, které milují i v Texasu (Zdroj: Adriana Dosedělová)
+26
. Adriana Dosedělová Adriana Dosedělová

Upečte si tradiční velikonoční klobásníky, které milují i v Texasu

To, že k tradičním velikonočním pokrmům patří mazanec nebo jidáše nikoho nepřekvapí. Víte však, že to nejsou jediné tradiční pokrmy, které se u nás o Velikonocích pekly? Na Moravskoslezsku se však v době Velikonoc připravují hojně také klobásníky, což jsou bochánky z kynutého těsta, do něhož se v minulosti dávaly klobásy. I podle toho mají své jméno. Později se klobásy nahradily mletým masem.

Recepty > Recepty