Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Pikantní krkovička po srbsku s domácí omáčkou aneb vychytaná grilovačka

Marinovaná krkovička patří neodmyslitelně ke klasice českého grilování. Klidně u ní můžeme zůstat i nadále, ovšem zkusme si ji připravit tentokrát po srbsku podle originálního receptu, který pro nás od svých přátel odkoukal Láďa Hruška. Maso nám bude nejen moc chutnat, ale také nás potěší časovou nenáročností. Rychlost oceníme zvláště teď koncem léta, kdy už se dny krátí... A než se krkovička ugriluje, uděláme si velice jednoduchou, ale o to chutnější omáčku, u níž nemusíme přemýšlet, zda máme raději kečup nebo tatarku – prostě si dáme oboje.

Recepty > Recepty
Nápoj lásky 4
Nápoj lásky 4
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak si udělat povzbuzující nápoj lásky aneb V hlavní roli září saturejka

Touha namíchat zázračný nápoj lásky a jeho pomocí přivábit a navěky okouzlit muže či ženu svého srdce je stará jako lidstvo samo. A tak i návodů na jeho výrobu existuje pěkná řádka. Ten svůj, jehož základ tvoří samo o sobě smysly jitřící červené víno a směs sušených bylinek, odhalila Láďovi Hruškovi bylinkářka Hana Urbánková.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Malinovka z červené řepy aneb jak si udělat pohár tekutého zdraví

Ne každý z nás ji má pravidelně na talíři, přesto tento zázrak jménem červená řepa doporučují k pravidelné konzumaci nejen všichni lékaři. Tato na první pohled obyčejná, ve skutečnosti však superpotravina obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek, má také vysoký obsah vitaminů C a E a schopnost regenerovat buňky, kůži, kosti, cévy, pomáhá při zažívacích potížích. O to, jak ji nenásilně, chutně zabalenou do malinového hávu zařadit do svého jídelníčku, se s Láďou Hruškou podělila paní Božena Dvořáková

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak na Láďův „DUOpribiňák“ aneb legendární recept vymazlený do dvojí chutě

Pribiňák podle Ládi Hrušky zná asi každý; bezesporu půlka republiky ho doma dělá pravidelně a druhá půlka ho mlsá na návštěvách. Je proto nejvyšší čas tento recept povýšit a dodat mu další rozměr. Ať už máte rádi vanilkovou klasiku, nebo spíše preferujete kakaovou příchuť, můžete si dopřát obě najednou – udělejte si duo variantu v jednom poháru.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak peče Láďa Hruška hříšně dobré banánové kremrole aneb skvělá nálada v duši i na jazyku

Banány považují lékaři za jeden z nejblahodárnějších plodů. Obsahují totiž spoustu důležitých minerálních látek jako železo nebo draslík, které se starají mimo jiné o správnou činnost srdce. V banánu se ale ukrývá i malé množství serotoninu, což je hormon, který má antidepresivní účinky a navozuje dobrou náladu. Tak si ji pojďme udělat. I na jazyku...

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí bylinkové máslíčko aneb Jak připravit jedinečnou dobrotu své chuti na míru

Pokud se vaším domem nebo bytem právě line vůně čerstvě upečeného chleba, dříve než se do něj zakousnete, musíte si k němu bezpodmínečně vyrobit ještě domácí bylinkové máslo. Spojení těchto dvou potravin je totiž takřka božskou manou! Láďa Hruška vám prozradí, jak přesně si máslo udělat, aby bylo minimálně stejně tak dobré jako v té nejlepší italské restauraci…

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kaplická cmunda: Tuhle jihočeskou specialitu zbožňují milovníci bramboráků ze všech koutů

Ne každému se daří uvařit si cmundu doma, aby chutnala přesně tak, jak má. Tajemství její přípravy neboli své rodinné stříbro na talíři odhalil v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky kaplický rodák a hostinský Kamil Vonc. „Je to padesát let starý recept, který vymyslel šéfkuchař Oto Kořínek. Restaurace už byla zavřená a přišli hosti. Jemu bylo líto, že jim nemá co nabídnout, a tak uvařil z toho, co měl po ruce – brambor, zelí a uzeného, “ říká o historickém pozadí legendárního pokrmu Kamil Vonc.

Recepty > Recepty