Kategorie:Recepty

Smraďoch 5
Smraďoch 5
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Delikátní smraďoch (nejen) k bílému vínečku

Ke sklence lahodného bílého vína se hodí zakousnout něco dobrého. Své zkušenosti s tím má i paní Marie Drobiličová z jihomoravského Hlohovce, která nám poodhalí svůj skvělý, i když aromaticky poněkud výrazný recept ze svého rodinného stříbra na talíři.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Babiččiny makové buchty aneb Takoví jsme byli...

Poetický závan bezstarostného dětství, kuchyní se linoucí vůně, vlídný pohled babičky a sbíhající se sliny… Jaké asociace vyvolávají vzpomínky na makové buchty ve vás? Pokud jsou již natolik zaprášené, že si nemůžete vzpomenout, oživte si své vzpomínky přímo nad mísou makových buchet. Starý rodinný recept včetně několika osvědčených triků Láďovi Hruškovi prozradila Jana Rarášková.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Terinka s červenou řepou a kozím sýrem aneb Jak nejlépe zpracovat úrodu ze své zahrádky

Terinky jsou takové neprávem zapomenuté kulinární poklady – název je odvozen prostě od zapékací formy, v níž se připravují – protože je můžete připravit opravdu z čehokoliv a forma jim dodá jak krásný tvar, tak punc francouzské profesionality. Použité suroviny (a tím i výsledná terinka) jsou navíc mimořádně originální stejně jako postup přípravy – zkrátka tohle bude hit podzimu!

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Maminčina božská sekaná aneb Když vaří muž

Rodinné stříbro na talíři se ve většině případů dědí po ženské linii. Tentokráte je však poslem rodinného kuchařského pokladu muž – a o to je recept na oblíbenou sekanou výjimečnější. Pan Miroslav Rašek nás zasvětí do tajemství přípravy sekané podle receptu své maminky.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kokodák mňamka aneb slaná žemlovka i pro hodně zmlsané zobáčky

Občas se může stát, že to, co původně vzniklo jako z nouze ctnost, se natolik podaří, že zdaleka předčí všechny dosud osvědčené rodinné recepty. Tak nějak to bylo i se slanou žemlovkou, která se souhrou šťastných náhod stala rodinným stříbrem na talíři rodiny paní Pavly Pitrové z Velešína u Českého Krumlova. Kokodák mňamka, jak si rodina časem oblíbený pokrm pokřtila, byla napoprvé seskládána se všeho, co bylo tou dobou doma, a postupně se vybrousila k dokonalosti.

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Prima svačinky pro školáky aneb Jak je udělat co nejlákavější a zároveň aspoň trochu originální

Nabalit školákovi zdravou svačinu, kterou opravdu celou sní, je dost složité. Děti se jídlem nechtějí zdržovat, když o přestávce se dá dělat tolik zajímavějších věcí. Jenže něco do žaludku dostat potřebují, protože jinak by už před polednem padaly únavou. A ruku na srdce, namazaný rohlík s nakrájenou zeleninou se dětem rychle omrzí a doma připravená svačina pak může skončit v koši. Jedinou možností, jak tomu zabránit, je snažit se udělat svačiny pro děti lákavé, originální a i zdravé.

Recepty > Recepty