Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Pikantní krkovička po srbsku s domácí omáčkou aneb vychytaná grilovačka

Marinovaná krkovička patří neodmyslitelně ke klasice českého grilování. Klidně u ní můžeme zůstat i nadále, ovšem zkusme si ji připravit tentokrát po srbsku podle originálního receptu, který pro nás od svých přátel odkoukal Láďa Hruška. Maso nám bude nejen moc chutnat, ale také nás potěší časovou nenáročností. Rychlost oceníme zvláště teď koncem léta, kdy už se dny krátí... A než se krkovička po srbsku ugriluje, uděláme si velice jednoduchou, ale o to chutnější omáčku, u níž nemusíme přemýšlet, zda máme raději kečup nebo tatarku – prostě si dáme oboje.

Recepty > Recepty
Nápoj lásky 4
Nápoj lásky 4
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak si udělat povzbuzující nápoj lásky aneb V hlavní roli září saturejka

Touha namíchat zázračný nápoj lásky a jeho pomocí přivábit a navěky okouzlit muže či ženu svého srdce je stará jako lidstvo samo. A tak i návodů na jeho výrobu existuje pěkná řádka. Ten svůj, jehož základ tvoří samo o sobě smysly jitřící červené víno a směs sušených bylinek, odhalila Láďovi Hruškovi bylinkářka Hana Urbánková.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak peče Láďa Hruška hříšně dobré banánové kremrole aneb skvělá nálada v duši i na jazyku

Banány považují lékaři za jeden z nejblahodárnějších plodů. Obsahují totiž spoustu důležitých minerálních látek jako železo nebo draslík, které se starají mimo jiné o správnou činnost srdce. V banánu se ale ukrývá i malé množství serotoninu, což je hormon, který má antidepresivní účinky a navozuje dobrou náladu. Tak si ji pojďme udělat. I na jazyku...

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí bylinkové máslíčko aneb Jak připravit jedinečnou dobrotu své chuti na míru

Pokud se vaším domem nebo bytem právě line vůně čerstvě upečeného chleba, dříve než se do něj zakousnete, musíte si k němu bezpodmínečně vyrobit ještě domácí bylinkové máslo. Spojení těchto dvou potravin je totiž takřka božskou manou! Láďa Hruška vám prozradí, jak přesně si máslo udělat, aby bylo minimálně stejně tak dobré jako v té nejlepší italské restauraci…

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kaplická cmunda: Tuhle jihočeskou specialitu zbožňují milovníci bramboráků ze všech koutů

Ne každému se daří uvařit si cmundu doma, aby chutnala přesně tak, jak má. Tajemství její přípravy neboli své rodinné stříbro na talíři odhalil v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky kaplický rodák a hostinský Kamil Vonc. „Je to padesát let starý recept, který vymyslel šéfkuchař Oto Kořínek. Restaurace už byla zavřená a přišli hosti. Jemu bylo líto, že jim nemá co nabídnout, a tak uvařil z toho, co měl po ruce – brambor, zelí a uzeného, “ říká o historickém pozadí legendárního pokrmu Kamil Vonc.

Recepty > Recepty
Provensálský nakládaný česnek  6
Provensálský nakládaný česnek 6
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Provensálský nakládaný česnek aneb Jak si připravit pikantní pochoutku

Že je česnek báječné přírodní antibiotikum a antiseptikum, že povzbuzuje obranyschopnost organismu a snižuje krevní tlak či hladinu cholesterolu, že ničí parazity ve střevech, pročišťuje cévy, prospívá srdci… že má zkrátka celou dlouhou řadu příznivých účinků na naše tělo a že je také nepostradatelnou součástí české kuchyně, to už všichni dávno víme, a proto ho také rádi baštíme.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak si udělat v troubě mini hot dogy: Tak tuhle dobrotu budou milovat prostě všichni

Párek v rohlíku zažene rychle pocit hladu, a pokud je páreček poctivý a opravdu z masa, tak by neměli nic namítat ani dietologové. Ale doma je s tím prostě potíž. Čím vyhloubit díru do rohlíku, jak tam nasoukat párek, aby kečup a hořčice zůstaly v něm a ne mimo. A vůbec. Než bychom připravili všechny hot dogy pro návštěvu, tak už budou zase studené. Tak si to pojďme hezky zjednodušit a vychytat. Místo velkých si s Láďou Hruškou uděláme malé…

Recepty > Recepty