
Banánová lízátka: Zdravé mlsání z mrazáku
Na sladkou pochoutku má čas od času chuť asi každý, ale co dělat, když předsevzetí o vynechání cukru je ještě čerstvé… Vsaďte na od přírody sladké banány a křupavé mandle!
Recepty > ReceptyNa sladkou pochoutku má čas od času chuť asi každý, ale co dělat, když předsevzetí o vynechání cukru je ještě čerstvé… Vsaďte na od přírody sladké banány a křupavé mandle!
Recepty > ReceptyDárek a přání na večer už máte dávno připravené, ale přemýšlíte, jak svému partnerovi či partnerce zpříjemnit i začátek slavnostního dne? Připravte jim jednoduchou valentýnskou snídani, která prozradí, jak moc na ně myslíte.
Recepty > ReceptyPodobnou cukrovinku najdete v obchodech za nemalý peníz, a přitom si ji můžete, podle našeho návodu, snadno připravit sami, doma v kuchyni. Kokosové kuličky snadno a rychle...
Recepty > ReceptyVelké svatební dorty samozřejmě připravují hlavně profesionálové, ale na tuto luxusní jedlou a sladkou kytici vlastně potřebujete jen průměrné cukrářské vzdělání. Výsledek je nicméně hvězdný...dort svatební kytice...že nevěříte?
Recepty > ReceptyCibule se najde v každé domácnosti, považujeme ji za samozřejmou součást naší kuchyně, a přitom je to téměř poklad! Na její účinky se můžete spolehnout při nachlazení, když se popálíte i pokud potřebujete utišit svědění po bodnutí komárem. A dokonce s její pomocí můžete i uklízet!
Recepty > ReceptyPokud patříte mezi bezvýhradné milovníky máku podobně jako Láďa Hruška, pak vám jistě srdce zaplesá a chuťové pohárky se příjemně rozdráždí nad osvědčeným receptem na spařené vdolky s mákem z rodinného stříbra paní Milušky Eisenhammerové z Duban u Libochovic.
Recepty > ReceptyRohlíky, housky, žemle, bagety a chleba v našich domácnostech putují nejčastěji do odpadkových košů (spolu s výrobky, které nemají příliš dlouhou trvanlivost – tedy mlékem, mléčnými produkty, uzeninou, ovocem a zeleninou). Je ale velká škoda je vyhazovat, můžete si z nich připravit ještě mnoho dobrot. Tím omezíte plýtvání a navíc ušetříte peníze. Pečivo můžete sníst i po třech dnech doma, k pozdějšímu využití je vhodné ho sušit nebo mrazit a v budoucnu dále zpracovávat…
Recepty > ReceptyPři slavnostních příležitostech je zvykem podávat před jídlem aperitiv. Ten by měl nejen pomoci překlenout dlouhou chvíli při čekání na jídlo, ale také probudit větší chuť. Není to ovšem výmysl moderní doby, aperitiv se pil už ve starém Římě, aby se připravil trávicí trakt na požitky z nadcházející hostiny. Podobně může fungovat i chutný bylinný likér bez alkoholu, který je speciálně připraven pro děti, jež odmítají jíst tak, jak by si představovali jejich rodiče.
Recepty > ReceptyŠtrúdl je nepřekonatelná sváteční klasika, zvláště když je upečený z domácího listového těsta. Ovšem ne každý si na jeho výrobu troufne a raději dá přednost méně komplikované variantě v podobě kupovaného listového těsta. Paní Marie Opolcrová z Hůr u Českých Budějovic se s námi nezištně podělí o své rodinné stříbro na talíři a přesvědčí nás, že tzv. lístkování není až tak složité a že ta trocha práce navíc rozhodně stojí za to.
Recepty > ReceptyNedílnou součástí každé dobře vybavené kuchyně je automatický vařič polévek tzv. polévkovar, díky kterému snadno a rychle připravíte zeleninové krémové polévky, ale také smoothie, dětské přesnídávky i kompoty. A to vše jen několika stisknutím tlačítek!
Recepty > Recepty