Kategorie:Recepty

+26
. Zdena Nováčková Zdena Nováčková

6 domácích receptů na lásku s kořením a bylinami

Bylinné lektvary, aby někdo někoho miloval, nebo se naopak odmiloval, jsou staré jako lidstvo samo. Nápoje lásky dříve vařily čarodějky a babky kořenářky, teď si některý můžete připravit i sami doma. Máme pro vás 6 zaručených domácích receptů, které umí přičarovat vášeň a touhu nebo přinejmenším dobrou náladu. Oslavte svátek zamilovaných kořením a bylinami!

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí medový krém prostě musíte mít! Prozradíme vám tajemství výroby

Teď na jaře naše pleť dostává pořádně zabrat, a tak je potřeba o ni správně pečovat. Díky Láďovi Hruškovi nahlédneme do tajemství výroby omlazujícího a regeneračního krému, který je složený jen ze tří hodnotných surovin, ale především je bez konzervantů a barviv. A taky naše peněženka kvůli němu rozhodně nevykrvácí. Domácí medový krém prostě musíte mít!

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Nechce se vám do malování velikonočních vajíček? Tak si kraslice upečte!

Když se řekne Velikonoce, každému se vybaví především malování velikonočních vajíček. Ale ne každý zvládá všechny tradiční i moderní techniky zdobení, takže pokud se vám do malování kraslic nechce, upečte si je. Perníkové, linecké či krémové kraslice můžete použít jako velikonoční dekoraci, ale hlavně si na nich všichni pochutnají.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Recept na pravý turecký med: Originál od Ládi Hrušky

Turecký med známe z poutí a snad každý ho už aspoň jednou ochutnal. Podle legendy si na něm Turci, odkud tato pochoutka pochází, vybudovali i závislost. Jakby ne! Jestli na něj máte chuť zrovna teď, můžete si ho udělat doma, protože Láďa Hruška vypátral originální recepturu na pravý turecký med jako od Turka.

Recepty > Recepty
Utopenci: lidový recept na hospodskou klasiku
Utopenci: lidový recept na hospodskou klasiku
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Utopenci: lidový recept na hospodskou klasiku

Utopenci neboli špekáčky s cibulí naložené ve sladkokyselém nálevu se tradičně podávají v hostincích k pivu. Pan Milan Mrázek z Prahy prozradil Láďovi Hruškovi, jak se utopenci nakládají v jejich rodině už minimálně od dob babičky Aničky, i to, jak se u nich provádí tradiční rodinný řez špekáčků. Suroviny v tomto lidovém receptu jsou vypočítané na klasickou hospodskou třílitrovku.

Recepty > Recepty
+26
. Ivana Kropáčková Ivana Kropáčková

5 prima tipů, jak zpracovat ovoce a zeleninu beze zbytku

Blíží se jaro a přísun čerstvých plodin, které budou plné vitaminů. Pokud si navíc pěstujete zeleninu a ovoce sami na zahradě nebo kupujete kvalitní u farmářů, je škoda je nevyužít se vším všudy. Nebo možná máte ještě vlastní uskladněnou zásobu ve sklípku. Nechte se inspirovat nápady, jak využít zeleninu i zpracovat ovoce, co nejvíc to jde, ušetřit a navíc si pochutnat.

Recepty > Recepty