Kategorie:Recepty

+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Sladký dětský den: Upečete dětem medové řezy, nebo duhový dort?

Den dětí je tady! Co sladkého upečete synovi, dceři, nebo vnoučatům k jejich svátku? Čeká je přece den plný zábavy, zajímavých akcí, dárků, volnějším dnem ve škole, prostě pohodový den, takže budou potřebovat hodně energie. Máme pro vás recepty na medové řezy plné tvarohu a na barevný duhový dort. Tak co, který asi dětem bude víc chutnat?

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Recept na krušnohorské kuře aneb Co dům dal

V horských oblastech měli lidé vždycky život drsný a těžký. Nejinak tomu bylo v Krušnohoří. Z toho, co dům dá, se ovšem daly vykouzlit skutečné pochoutky, jejichž obliba přežila až do dnešních dnů, a tak se s Láďou Hruškou mohl o své rodinné stříbro – recept na krušnohorské kuře – podělit pan Zdeněk Gabriel.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Hrnkové pečení: Recept na rychlé kakaovo-tvarohové panda řezy

Hrnkový recept na rychlé kakaovo-tvarohové panda řezy je z rodinného stříbra Jitky Matějíčkové. Jejich příprava není nijak složitá, jsou rychle upečené a na jazyku se rozplývají. Tuhle dobrůtku, jejíž barevná kombinace připomíná roztomilou pandu, zbožňují hlavně děti.

Recepty > Recepty
+26
. Ivana Kropáčková Ivana Kropáčková

6 zdravých surovin zdarma a bez pěstování: Natrhejte si plané bylinky

Místo kupované zeleniny si můžete alespoň občas natrhat plané bylinky, které dobře znáte a které rostou hojně ve vašem okolí. Čerstvě utržené rostliny v místech, kde nejezdí auta, nevenčí se psi a nejsou žádné skládky, jsou zdravé a navíc s nimi v kuchyni ušetříte. Máme pro vás 6 zdravých surovin zdarma a bez pěstování.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Víte, jaké jsou 4 hlavní důvody, proč přijít rebarboře na chuť?

Rebarbora alias reveň je trochu opomíjená zelenina. Víte, jaké jsou 4 důvody, proč přijít rebarboře na chuť? Snadno se pěstuje, postupně se sklízí celé jaro, pomáhá léčit a hlavně má jedinečně kyselou chuť. Jestli nevěříte, tak si zkuste třeba upéct rebarborový koláč nebo udělat sirup či želé – a jistě nám dáte za pravdu.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Jak zpracovat a uskladnit houby na zimu aneb Co s přebytkem podzimních úlovků

Právě vrcholí houbařská sezona, košíky i příležitostných hledačů hub se prohýbají pod bohatými úlovky a na jídelníčku se to hemží smaženicemi, kulajdami, houbovými řízky a dalšími dobrotami. A to je ten správný čas myslet na zimu. Najednou udeří plískanice a mráz a pak budete rádi, že máte k dispozici houby nasušené, zamrazené nebo zavařené. Jak zpracovat a uskladnit houby?

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Zamilovaná snídaně: Sladká i slaná prvomájová srdíčka

Láska prochází žaludkem! O tom není pochyb. Toustový chleba, vejce, džem a párky jsou naprosto běžné suroviny, ale Láďa Hruška má recept, jak z nich vykouzlit vychytanou zamilovanou snídani. A má variantu pro masožravce i sladkožravce! Prvomájová slaná a sladká srdíčka promění obyčejné ráno v dokonalý zážitek. Dobrou chuť!

Recepty > Recepty