Kategorie:Recepty

+26
. Redakce Redakce

Zavařování v zimě? Proč ne! Zkuste domácí pomerančovou marmeládu

Že zavařování a zima k sobě příliš nejdou? Ale ano! Využijte sezony citrusového ovoce v obchodech a připravte si čerstvou a lahodnou domácí marmeládu z pomerančů. Výroba je jednoduchá a chuť úžasná. Přesvědčte se sami a uvařte si domácí pomerančovou marmeládu třikrát jinak – tady jsou recepty.

Recepty > Recepty
+26
. Petra Marková Petra Marková

Máte zahradu plnou máty peprné? Udělejte si domácí mátový sirup!

Máte plnou zahradu voňavé máty peprné a nové lístečky pořád dorůstají? Zkuste si udělat podle našich receptů skvělý domácí mátový sirup. V létě si ho můžete dávat do vychlazené vody a připravit osvěžující limonádu, v zimě do horkého čaje proti nachlazení. Určitě vám bude chutnat.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Recept na zavařený pečený čaj: Využijte ovoce ze zahrady bezezbytku

Zavařovací sezona je tu, a protože právě v tomto období nám při zpracování ovoce zůstává spousta zbytků, s nimiž často nevíme, co si počít, bude se nám hodit recept Marcely Lacinové na výtečný zavařený čaj z pečeného ovoce, který prozradila v pořadu Vychytávky Ládi Hrušky. Její zavařený pečený čaj z ovoce chutná teplý v nevlídných zimních dnech i ledový v parném létě a lze jej připravit z jakéhokoliv ovoce, které právě dozrává na zahradě.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Barevné letní vitaminy: Rybíz je česká zahradní klasika

Rybíz patří k české zahradní klasice – nejoblíbenější jsou pikantní červený a vitaminy nabitý černý. Barevné letní vitaminy právě dozrávají. Šťavnaté drobné plody rybízu jsou skvělé právě utržené i doma konzervované. Abychom se i v příštím roce dočkali bohaté úrody, musíme se o rybíz po sklizni postarat, a my vám prozradíme, jak na to.

Recepty > Recepty
Jak se dělá pravá moravská škvarková pomazánka
Jak se dělá pravá moravská škvarková pomazánka
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak se dělá pravá moravská škvarková pomazánka

Jak se dělá pravá moravská škvarková pomazánka neboli škvarkovka nám prozradí Láďa Hruška. Pojďme si tedy kousek té proslulé moravské pohostinnosti přenést na talíři domů. Škvarkovka je hned hotová a je to opravdová delikatesa!

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Hrnkový recept: perník se strouhanými jablky a kokosem

Perník je bezesporu jeden z nejoblíbenějších moučníků. Zkuste hrnkový recept na perník se strouhanými jablky a kokosem z rodinného archivu paní Mileny Holubové, který prozradila Láďovi Hruškovi. Neztrácejte čas a pusťte se do pečení, ručíme za to, že tenhle perník bude chutnat všem!

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Rajčatová omáčka podle Marcelly Hazanové

Paní Hazanová má v srdcích, a hlavně kuchyních roduvěrných Italů nezastupitelné místo. Její precizní (a často velmi nečekané) recepty sesbírané po celé Itálii, kuchařské kurzy i objemné kuchařky se už staly legendárními. Takže když má být rajčatová omáčka opravdu rajská, měla by být Marcellina.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Moravské sádlové rohlíčky: Prima tip na víkendové pečení

Sádlo bylo a je na Moravě po generace vždy zcela přirozenou součástí kuchyně a s oblibou se používá i při přípravě sladkých jídel. Recept na své rodinné stříbro, sváteční moravské sádlové rohlíčky, nám prozradí paní Magdalena Polášková z Tvarožné Lhoty u Hodonína.

Recepty > Recepty