Kategorie:Recepty

+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Čínský rok 2018 začíná! Přivítejte ho domácími koláčky štěstí

Nový čínský rok začíná 16. 2. 2018. Vládu ohnivého Kohouta střídá zemní Pes, a tak se dá očekávat, že to bude rok po všech stránkách klidnější než ten minulý. Přivítejte ho domácími koláčky štěstí, do nichž zapečte proužek papíru s předpovědí či vzkazem pro své nejbližší. Poradíme vám, jak na to.

Recepty > Recepty
Domácí větrníčky: Recept na zákusky, které má snad každý rád
Domácí větrníčky: Recept na zákusky, které má snad každý rád
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí větrníčky: Recept na zákusek, který má snad každý rád

Také považujete jako Láďa Hruška větrníky za jedny z nejlepších zákusků vůbec? Paní Barbora Němcová z Rumburku dovedla jejich domácí výrobu k dokonalosti a navíc své rodinné stříbro na talíři zmenšila do příjemné jednohubkové velikosti, takže se nemusíte bát ani o svou linii. A protože větrníky má snad každý rád, určitě recept na domácí větrníčky vyzkoušejte.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

3 recepty na domácí karamelky: Proč si jednou za čas neosladit život

Domácí karamelky jsou pro mnohé vzpomínkou na dětství, kdy jsme tyhle na jazyku se rozplývající bonbony mlsali ostošest. Nejsou sice moc dietní, ani příliš zdravé, ale proč si jednou za čas příjemně neosladit život, co říkáte? Máme pro vás tři domácí recepty na karamelky, takže je jen na vás, který vyzkoušíte.

Recepty > Recepty
Vdolečky 1
Vdolečky 1
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Nadýchané vdolečky s pudinkovým krémem aneb Něco extra i pro výjimečně mlsné jazýčky

Jako dítě si s oblibou pochutnávala na babiččiných neodolatelných vdolečcích, v dospělosti je s úspěchem a s malým vylepšením – totiž vdolečky s pudinkovým krémem – začala připravovat sama a nyní se o své rodinné stříbro na talíři podělila Iveta Štampachová ze Žinkovy u Nepomuka s také mlsným Láďou Hruškou.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Proč jíst křepelčí vajíčka? Protože jsou zkrátka zázračná!

Již na první pohled zaujmou křepelčí vajíčka svým krásným kropenatým zbarvením, které je u každého exempláře úplně jiné, a miniaturními rozměry. Jejich velikost jim ovšem zdaleka neubírá na významu. Ba právě naopak! Láďa Hruška zjistil přímo u odborníka na chov křepelek, proč bychom tyhle energetické i kulinářské bomby neměli opomíjet.

Recepty > Recepty
+26
. Ivana Kropáčková Ivana Kropáčková

10 tipů, jak zpracovat zbytky jídla, abyste je nemuseli vyhodit a s chutí snědli

Potřebujete teď po svátcích šetřit? Vaříte a experimentujete rádi v kuchyni? Vadí vám plýtvání? Díky prima nápadům můžete řadu potravin využít „do posledního drobečku“ nebo ještě tak, jak by vás to třeba ani nenapadlo, a tím zamezit zbytečnému vyhazování. Ušetříte díky tomu i slušnou sumu peněz. Jak tedy zpracovat zbytky jídla?

Recepty > Recepty
Upečte si staročeské kynuté koláče
Upečte si staročeské kynuté koláče
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Upečte si staročeské kynuté koláče aneb recept na chuťovou pohádku

Když paní Miroslava Rousová vyskládá na stůl své rodinné stříbro, nejedná se o nádobí, ale o klasické kynuté koláče plněné povidly, mákem i tvarohem, jak je známe z pohádek. A protože nám svůj osvědčený rodinný recept prozradila, můžeme si přesně takovou chuťovou pohádku udělat i my.

Recepty > Recepty
+26
. Zdena Nováčková Zdena Nováčková

Používáte muškátový oříšek a muškátový květ? Ne? To děláte chybu!

Muškátový květ i muškátový oříšek je koření z jednoho stromu, ale každý má odlišnou vůni i chuť a hlavně zcela jiné, ovšem velice prospěšné účinky na zdraví. Měli byste vědět, že muškátový květ není květem, ale míškem pokrývající tvrdou pecku. Ani muškátový oříšek není v pravém slova smyslu ořechem, ale jádro pecky muškátového plodu. Květ i oříšek, jak je nazýváme, jsou ze stromu muškátovníku vonného (Myristica fragrans), nebo se mu také říká macizeň pravá.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jedlé sklenice jako originální vánoční dárek: Pikantní čočková polévka

Dáváte rádi vánoční dárky originální, praktické, a pokud možno vlastnoručně vyrobené? Pak se nechte inspirovat Láďou Hruškou a jeho vychytanými a svým obsahem již na první pohled lákavými sklenicemi k nakousnutí Ládi Hrušky. Vtip spočívá v tom, že do sklenice úhledně vyskládáme suroviny na nějakou dobrotu, aby obdarovaný jednoduše už jen celý její obsah použil na vaření podle přiloženého receptu.

Recepty > Recepty