Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Maminčina božská sekaná aneb Když vaří muž

Rodinné stříbro na talíři se ve většině případů dědí po ženské linii. Tentokráte je však poslem rodinného kuchařského pokladu muž – a o to je recept na oblíbenou sekanou výjimečnější. Pan Miroslav Rašek nás zasvětí do tajemství přípravy sekané podle receptu své maminky.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kokodák mňamka aneb slaná žemlovka i pro hodně zmlsané zobáčky

Občas se může stát, že to, co původně vzniklo jako z nouze ctnost, se natolik podaří, že zdaleka předčí všechny dosud osvědčené rodinné recepty. Tak nějak to bylo i se slanou žemlovkou, která se souhrou šťastných náhod stala rodinným stříbrem na talíři rodiny paní Pavly Pitrové z Velešína u Českého Krumlova. Kokodák mňamka, jak si rodina časem oblíbený pokrm pokřtila, byla napoprvé seskládána se všeho, co bylo tou dobou doma, a postupně se vybrousila k dokonalosti.

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Prima svačinky pro školáky aneb Jak je udělat co nejlákavější a zároveň aspoň trochu originální

Nabalit školákovi zdravou svačinu, kterou opravdu celou sní, je dost složité. Děti se jídlem nechtějí zdržovat, když o přestávce se dá dělat tolik zajímavějších věcí. Jenže něco do žaludku dostat potřebují, protože jinak by už před polednem padaly únavou. A ruku na srdce, namazaný rohlík s nakrájenou zeleninou se dětem rychle omrzí a doma připravená svačina pro školáky pak může skončit v koši. Jedinou možností, jak tomu zabránit, je snažit se udělat svačiny pro děti lákavé, originální a i zdravé.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Pikantní krkovička po srbsku s domácí omáčkou aneb vychytaná grilovačka

Marinovaná krkovička patří neodmyslitelně ke klasice českého grilování. Klidně u ní můžeme zůstat i nadále, ovšem zkusme si ji připravit tentokrát po srbsku podle originálního receptu, který pro nás od svých přátel odkoukal Láďa Hruška. Maso nám bude nejen moc chutnat, ale také nás potěší časovou nenáročností. Rychlost oceníme zvláště teď koncem léta, kdy už se dny krátí... A než se krkovička po srbsku ugriluje, uděláme si velice jednoduchou, ale o to chutnější omáčku, u níž nemusíme přemýšlet, zda máme raději kečup nebo tatarku – prostě si dáme oboje.

Recepty > Recepty
Nápoj lásky 4
Nápoj lásky 4
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak si udělat povzbuzující nápoj lásky aneb V hlavní roli září saturejka

Touha namíchat zázračný nápoj lásky a jeho pomocí přivábit a navěky okouzlit muže či ženu svého srdce je stará jako lidstvo samo. A tak i návodů na jeho výrobu existuje pěkná řádka. Ten svůj, jehož základ tvoří samo o sobě smysly jitřící červené víno a směs sušených bylinek, odhalila Láďovi Hruškovi bylinkářka Hana Urbánková.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Malinovka z červené řepy aneb jak si udělat pohár tekutého zdraví

Ne každý z nás ji má pravidelně na talíři, přesto tento zázrak jménem červená řepa doporučují k pravidelné konzumaci nejen všichni lékaři. Tato na první pohled obyčejná, ve skutečnosti však superpotravina obsahuje důležité minerální látky jako draslík, hořčík, železo, jod, mangan, zinek, má také vysoký obsah vitaminů C a E a schopnost regenerovat buňky, kůži, kosti, cévy, pomáhá při zažívacích potížích. O to, jak ji nenásilně, chutně zabalenou do malinového hávu zařadit do svého jídelníčku, se s Láďou Hruškou podělila paní Božena Dvořáková

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Jak na Láďův „DUOpribiňák“ aneb legendární recept vymazlený do dvojí chutě

Pribiňák podle Ládi Hrušky zná asi každý; bezesporu půlka republiky ho doma dělá pravidelně a druhá půlka ho mlsá na návštěvách. Je proto nejvyšší čas tento recept povýšit a dodat mu další rozměr. Ať už máte rádi vanilkovou klasiku, nebo spíše preferujete kakaovou příchuť, můžete si dopřát obě najednou – udělejte si duo variantu v jednom poháru.

Recepty > Recepty