Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Dobré, rychlé, jednoduché: Vychytaný recept na pizza housky

S vychytaným receptem z rodinného stříbra paní Kateřiny Sokolové z Krokočína u Velké Bíteše nás už nikdy žádná nečekaná návštěva nezaskočí! Její pizza housky jsou totiž velice jednoduché, rychlé a dobré. Suroviny na ně máme vesměs všichni doma ve spíži, za dvacet minut jsou na stole a milují je jak dospělí, tak děti.

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Co děláte ze švestek? Tradiční povidla, nebo spíš švestkové džemy?

Sezona dozrávání švestek je v plném proudu, takže je tu ten správný čas na jejich domácí zavařování. Co děláte ze švestek? Možností máte spoustu, o tom žádná, my vám nabízíme recepty na tradiční švestková povidla i trochu netradiční švestkové džemy s rumem a skořicí nebo s čokoládou a kakaem. Tak který letos vyzkoušíte?

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Opilý ananas na grilu: Letní recept Ládi Hrušky

Dokážete si představit, že existuje něco, na co byste se při grilování těšili více než na čerstvě propečené maso? Láďa Hruška představuje svůj skvělý recept na opilý ananas na grilu, který vás jednoduše dostane na kolena, jen co ucítíte jeho neodolatelnou karamelovou vůni.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Máte hodně zeleniny a už nevíte, co s ní? My víme! Udělejte čalamádu!

Urodil se vám na zahradě nadbytek zeleniny a už nevíte, co s ní? Udělejte čalamádu! Přestože způsobů, jak na zimu konzervovat papriky, rajčata, okurky, zelí či cibuli je opravdu hodně, my sázíme na pikantní čalamádu ze zeleniny. Máme pro vás recept, který klidně snese i odchylky v kombinaci a vzájemných poměrech druhů zelenin, takže se nemusíte bát experimentovat.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kandované ovoce z cukety: Různé barvy, různé chutě

Pokud je vaše letošní úroda cuket opět nebývalá a vy si už s cuketami v kuchyni pomalu nevíte rady, věřte, že tahle vychytávka Ládi Hrušky vás naprosto nadchne! Naučte se přeměnit cuketu na kandované ovoce… čáry máry fuk a z cukety je třeba kandované kiwi. Nevěříte? Tak vyzkoušejte různé barvy, různé chutě!

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Recept na babiččin švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Je tu doba, kdy se švestky krásně modrají skoro na každé zahradě. A že jich letos je! A jsou sladké jako med. Taky vás napadlo, upéct si čerstvých plodů něco výjimečně dobrého? Máme pro vás recept na babiččin švestkový koláč s tvarohovou náplní a drobenkou se skořicovým nádechem. Určitě ho vyzkoušejte, za zhruba hodinku a půl máte koláč hotový.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí mátový likér aneb Zelená Ládi Hrušky

Láďa Hruška se s námi podělí o recept na poctivý domácí mátový likér. Jen stěží lze předpokládat, že by někdo neznal českou hospodskou klasiku, tzv. peprmintku, fefrmincku čili zelenou. Ať už se s ní táhne pověst jakákoliv, pravdou je, že se jedná o bylinný likér, který se prapůvodně vyráběl skutečně pro zdraví, neboť látky v něm obsažené vydezinfikují naše tělo a jeho hlavní surovina – máta – zklidní náš žaludek i nervy.

Recepty > Recepty
+26
. Jan Prášil Jan Prášil

Sezona cuket: Už jste letos ochutnali cuketové květy?

Sezona cuket je v plném proudu. Jestlipak už jste letos ochutnali cuketové květy? Jestli ne, tak byste to měli rychle napravit, protože jich právě teď jich na zahradě jistě máte plno. Poradíme vám, jak s květy cukety zacházet i jaké delikatesy z nich připravit.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Čas broskví: Recept na letní čatní provoněné tymiánem

Pro vyznavače klasických chutí je možná čatní, směs zeleniny a ovoce ochucená kořením a bylinkami, tak trochu nepochopitelná kombinace. Ovšem jen do okamžiku, než ochutnají naše letní čatní z broskví, fenyklu a řapíkatého celeru provoněné tymiánem. Vyrobit si ho doma můžeme kdykoliv, ale nevhodnějším časem je léto, kdy nám ovoce a zelenina dozrává na zahradě. Tak proč si čatní nezkusit vyrobit hned teď!

Recepty > Recepty