Kategorie:Recepty

+26
. Redakce Redakce

Vaříme s dýní Hokkaido: Báječné recepty na slavnostní podzimní stůl

Dýně slaví v posledních letech obrovské úspěchy nejen jako nejrůznější lampionky a vyřezávaná strašidýlka, ale připravíte z nich i skutečně nápadité pokrmy. Hodí se snad do všech jídel a zpracovat je můžete jakkoliv – vařením, smažením, můžete je mixovat, zavařovat i nakládat. Díky tomu dokážete poskládat celé báječné dýňové menu.

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Recept na retro domácí dýňový kompot à la ananas

Kompoty patřívaly k oblíbeným domácím zavařeninám. Jahodové, švestkové či meruňkové bývaly pochoutkou hlavně pro děti. Svého času byl velice populární dýňový kompot à la ananas, který si mnozí pamětníci jistě rádi připomenou. Byla by škoda na něj úplně zapomenout, takže tady jsou dva recepty, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

Recepty > Recepty
+26
. Jaroslav Vanča Jaroslav Vanča

Proč a jaký světový rekord drží václavky? A víte, že syrové jsou jedovaté?

Když začnou na podzim medově zbarvené václavky obecné růst, objeví se většinou v hotových přívalech. Václavky vyrůstají v trsech i jednotlivě na kmenech a pařezech různých dřevin. A protože se na rozdíl od jiných hub nerozmnožují pouze výtrusy, drží jedinečný světový rekord: podhoubí jediné václavky, objevené v americkém státě Oregon, zaujímá plochu zhruba 880 hektarů, což je více než 1200 fotbalových hřišť! A protože václavky jsou za syrova jedovaté, musí se tepelně upravit – zkuste náš recept na václavky v červeném víně.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Jak brambory skladovat a jaké si v obchodě kupovat

Brambor se na zahradě letos většinou moc neurodilo, takže „to málo“ je potřeba na zimu dobře uskladnit. A pokud vlastní brambory nemáte, poradíme vám, jaké si v obchodě kupovat a podle čeho je vybírat. Vyznáte se ve varných typech brambor? Jak skladovat brambory? Přečtěte si článek...

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Co se stane, když dáme dohromady jablka a hrušky?

Jablka a hrušky jsou u nás tím nejtypičtějším ovocem podzimu. A co se stane, když je dáme dohromady? Vzniknou skvělé domácí dobroty. Chcete si to vyzkoušet na vlastní kůži? Máme pro vás dva snadné recepty, jak si udělat přírodní jablečno-hruškovou šťávu nebo jablečné želé s kousky hrušek. Jedno je lepší než druhé.

Recepty > Recepty
+26
. Simona Sedláčková Simona Sedláčková

Krémová polévka z dýně Hokkaido s křupavou cizrnou

Dýně Hokkaido doslova vtrhly do našich zahrad i kuchyní jenom před pár lety, ale rychle si získaly oblibu, které jiné druhy dýní jen těžko konkurují. Asi nejoblíbenějším pokrmem je krémová polévka z dýně Hokkaido. Má různé varianty, ale základ je vždy stejný.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí bezlepková roláda se šlehačkou: rychlý zákusek pro všechny

Výtečný zákusek po nedělním obědě i pro ty, kteří nechtějí nebo nemohou jíst mouku, a navíc upečený a naservírovaný během třiceti minut!!! Ne, to není žádný zmrazený polotovar, nýbrž poctivá domácí roláda. O svou neodolatelnou domácí bezlepkovou roládou se s Láďou Hruškou podělila Kateřina Černocká z Hlučína.

Recepty > Recepty