Kategorie:Recepty

+26
. Hana Hořáková Hana Hořáková

Víte, jak udělat domácí bylinkový olej na vaření?

Nakládání do oleje je pradávný způsob, jak uchovat bylinky na zimu. Bylinkový olej se používá ve studené i teplé kuchyni, jemně jím dochutíte zeleninové a těstovinové saláty, můžete je přidat ke konci smažení či dušení k masu pro zvýraznění chuti. Víte, jak se dělá domácí bylinkový olej na vaření? My to víme a prozradíme vám to.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Bomba pro chlapy: Cibulová marmeláda

O znamenitých účincích cibule nemůže být nejmenších pochyb. Působí jako přírodní antibiotikum, je osvědčeným prostředkem proti kašli, posiluje imunitu a v neposlední řadě je dobrá pro naše srdce. A proto bychom se měli snažit konzumovat jí co nejvíce. A co takhle v trochu netradiční podobě? Paní Boženka Dvořáková má fantastický recept na pikantní cibulovou marmeládu, která výborně ladí k masu nebo k sýrům, a proto chutná hlavně chlapům. Pojďme si ji spolu s Láďou Hruškou uvařit a okoštovat

Recepty > Recepty
+26
. Petra Marková Petra Marková

Recept na rychlý letní koláč: Šachovnice z ovoce

Léto je bohaté nejen na zážitky, ale i na úrodu nejrůznějšího ovoce. Vyzkoušejte recept na rychlý koláč, který budete mít i s přípravou hotový do hodinky. Pokud si šachovnici budete chtít připravit i v zimě, použijte zavařené nebo zmrazené ovoce .

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Uvařte si omáčku z malin a ostružin: Ovocný toping pro chuť i potěšení

Ovocná omáčka neboli toping se výborně hodí na zmrzlinové a ovocné poháry, nákypy, palačinky nebo lívance, které neodolatelně ochutí a zkrášlí. Nejedná se sice o žádnou dietku, ale o sladké potěšení, které však k letním radovánkám určitě patří, ne? Uvařte si podle našich receptů klasickou omáčku z malin a ostružin s rumem. Neodoláte ani jednomu.

Recepty > Recepty
+26
. Simona Sedláčková Simona Sedláčková

Cuketový perník s rybízovým přelivem

Právě nastává období, kdy většina zahrádkářů rozdává cukety na všechny strany. Cuketám se totiž kupodivu daří i v letošním suchém létě. Poradíme vám, jak cukety využít i na sladké pečení.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Zmrazená ovocná dřeň: Když už mlsat, tak aspoň zdravě!

Láďa Hruška oživí vzpomínku na mraženou pochoutku našeho dětství – ovocnou dřeň – a ukáže nám, jak i doma velice snadno, rychle a hravě vyrobit osvěžujícího nanuka z jablečné dřeně. Když už mlsat, tak alespoň zdravě… To platí nejen pro děti, ale i pro nás dospělé.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Domácí zavařování: Dva džemy v jedné sklenici

Je tu čas na domácí zavařování. A protože se letos ovoce urodilo hodně, zkuste experimentovat a udělejte dva džemy v jedné sklenici. Co říkáte na kombinace nektarinek a ostružin, nebo broskví a malin? Vrstvené džemy dva v jednom můžete udělat z jakékoli jiného ovoce. A pokud vaše oblíbené druhy ovoce nedozrávají stejně, nevadí, ranější dejte zmrazit, aby bylo po ruce, až dozraje další. Zkusíte naše recepty?

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Upečte si meruňkové koláče! Slaný? Sladký? Recepty máme na oba dva

Po jahodách a třešních přicházejí ke slovu meruňky. Pokud taky milujete jejich jemně navinulou chuť, upečte si meruňkové koláče, kterým se hned tak nic nevyrovná. A můžete si i vybrat, jestli slaný nebo sladký, recepty máme na oba dva. Období zralých meruněk není moc dlouhé, tak by byl hřích je prošvihnout, ne?

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Tvarohová bábovka: Recept na osvěžující dezert bez cukru

Klasickou tvarohovou bábovku zná snad každý. Ale tuhle osvěžující verzi podle receptu Ládi Hrušky byste měli taky zkusit. Je plná tvarohu a ovoce - a bez cukru, takže ji s klidem mohou ochutnat i zapřisáhlí odpůrci sladkostí. Letní tvarohová bábovka je ideální dezert na horké letní dny.

Recepty > Recepty