Kategorie:Recepty

+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Kandované ovoce z cukety: Různé barvy, různé chutě

Pokud je vaše letošní úroda cuket opět nebývalá a vy si už s cuketami v kuchyni pomalu nevíte rady, věřte, že tahle vychytávka Ládi Hrušky vás naprosto nadchne! Naučte se přeměnit cuketu na kandované ovoce… čáry máry fuk a z cukety je třeba kandované kiwi. Nevěříte? Tak vyzkoušejte různé barvy, různé chutě!

Recepty > Recepty
+26
. Lenka Valjentová Lenka Valjentová

Recept na babiččin švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Je tu doba, kdy se švestky krásně modrají skoro na každé zahradě. A že jich letos je! A jsou sladké jako med. Taky vás napadlo, upéct si čerstvých plodů něco výjimečně dobrého? Máme pro vás recept na babiččin švestkový koláč s tvarohovou náplní a drobenkou se skořicovým nádechem. Určitě ho vyzkoušejte, za zhruba hodinku a půl máte koláč hotový.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Domácí mátový likér aneb Zelená Ládi Hrušky

Láďa Hruška se s námi podělí o recept na poctivý domácí mátový likér. Jen stěží lze předpokládat, že by někdo neznal českou hospodskou klasiku, tzv. peprmintku, fefrmincku čili zelenou. Ať už se s ní táhne pověst jakákoliv, pravdou je, že se jedná o bylinný likér, který se prapůvodně vyráběl skutečně pro zdraví, neboť látky v něm obsažené vydezinfikují naše tělo a jeho hlavní surovina – máta – zklidní náš žaludek i nervy.

Recepty > Recepty
+26
. Jan Prášil Jan Prášil

Sezona cuket: Už jste letos ochutnali cuketové květy?

Sezona cuket je v plném proudu. Jestlipak už jste letos ochutnali cuketové květy? Jestli ne, tak byste to měli rychle napravit, protože jich právě teď jich na zahradě jistě máte plno. Poradíme vám, jak s květy cukety zacházet i jaké delikatesy z nich připravit.

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Čas broskví: Recept na letní čatní provoněné tymiánem

Pro vyznavače klasických chutí je možná čatní, směs zeleniny a ovoce ochucená kořením a bylinkami, tak trochu nepochopitelná kombinace. Ovšem jen do okamžiku, než ochutnají naše letní čatní z broskví, fenyklu a řapíkatého celeru provoněné tymiánem. Vyrobit si ho doma můžeme kdykoliv, ale nevhodnějším časem je léto, kdy nám ovoce a zelenina dozrává na zahradě. Tak proč si čatní nezkusit vyrobit hned teď!

Recepty > Recepty
+26
. Hana Hořáková Hana Hořáková

Víte, jak udělat domácí bylinkový olej na vaření?

Nakládání do oleje je pradávný způsob, jak uchovat bylinky na zimu. Bylinkový olej se používá ve studené i teplé kuchyni, jemně jím dochutíte zeleninové a těstovinové saláty, můžete je přidat ke konci smažení či dušení k masu pro zvýraznění chuti. Víte, jak se dělá domácí bylinkový olej na vaření? My to víme a prozradíme vám to.

Recepty > Recepty
+26
. Láďa Hruška Láďa Hruška

Bomba pro chlapy: Cibulová marmeláda

O znamenitých účincích cibule nemůže být nejmenších pochyb. Působí jako přírodní antibiotikum, je osvědčeným prostředkem proti kašli, posiluje imunitu a v neposlední řadě je dobrá pro naše srdce. A proto bychom se měli snažit konzumovat jí co nejvíce. A co takhle v trochu netradiční podobě? Paní Boženka Dvořáková má fantastický recept na pikantní cibulovou marmeládu, která výborně ladí k masu nebo k sýrům, a proto chutná hlavně chlapům. Pojďme si ji spolu s Láďou Hruškou uvařit a okoštovat

Recepty > Recepty
+26
. Petra Marková Petra Marková

Recept na rychlý letní koláč: Šachovnice z ovoce

Léto je bohaté nejen na zážitky, ale i na úrodu nejrůznějšího ovoce. Vyzkoušejte recept na rychlý koláč, který budete mít i s přípravou hotový do hodinky. Pokud si šachovnici budete chtít připravit i v zimě, použijte zavařené nebo zmrazené ovoce .

Recepty > Recepty
+26
. Redakce Redakce

Uvařte si omáčku z malin a ostružin: Ovocný toping pro chuť i potěšení

Ovocná omáčka neboli toping se výborně hodí na zmrzlinové a ovocné poháry, nákypy, palačinky nebo lívance, které neodolatelně ochutí a zkrášlí. Nejedná se sice o žádnou dietku, ale o sladké potěšení, které však k letním radovánkám určitě patří, ne? Uvařte si podle našich receptů klasický toping ostružinový i malinový s rumem. Neodoláte ani jednomu.

Recepty > Recepty