Kategorie:Recepty

Konzervace rajčat při nadúrodě je skvělý způsob, jak rajčata uchovat (Zdroj: Depositphotos)
Konzervace rajčat při nadúrodě je skvělý způsob, jak rajčata uchovat (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Daniela Dušková Daniela Dušková

Konzervace rajčat vyřeší přebytky ze zahrady

Rajčata patří k tradičně pěstovaným zeleninovým druhům na našich zahrádkách. Snadno rostou a jejich využití je velké. Koncem léta a začátkem podzimu se může často stát, že úroda je tak veliká, že pomalu nevíme, co budeme s rajčaty dělat. V tu chvíli nám přijdou vhod recepty na jejich konzervaci a uchování pro pozdější potřeby.

Recepty > Recepty
Z dýní vytvoříte tradiční i netradiční pochoutky a nebo skvělou dekoraci (Zdroj: Depositphotos)
Z dýní vytvoříte tradiční i netradiční pochoutky a nebo skvělou dekoraci (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Daniela Dušková Daniela Dušková

Tradiční i netradiční pochoutky z dýní

Dýňová sezóna je v plném proudu a zralé dýně všech možných tvarů a velikostí se hlásí o své zpracování. Výživná hodnota dýní je podobná bramborům. Chutí brambory také připomínají a celá řada opravdu lahůdkových receptů je těm bramborovým podobná. Dýně jsou skvělou přílohou i hlavním jídlem, dobře se kombinují s ostatní zeleninou a to jak syrovou, tak tepelně upravenou.

Recepty > Recepty
Zdravé svačiny mohou vypadat i chutnat přesvědčivě (Zdroj: Depositphotos)
Zdravé svačiny mohou vypadat i chutnat přesvědčivě (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Adriana Dosedělová Adriana Dosedělová

Vyzkoušejte několik receptů na zdravé svačiny nejen dětem do školy

S počátkem školního roku přichází i nutnost přípravy svačin. Potřebu školních svačin bychom neměli podceňovat, protože dětem dodává potřebnou energii pro celé dopoledne. Ideální zdravá svačina by měla být obsahově vyvážená a měla by tvořit 15 % denního příjmu energie. Při přípravě svačiny je důležité nezapomenout i na to, že její součástí by měl být i nápoj. Nevíte si rady s jejich přípravou? Pro inspiraci tu pro vás máme pět receptů na zdravé svačiny. Doufáme, že se vám budou líbit i chutnat.

Recepty > Recepty
Španělská polévka Gazpacho se podává za studena (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Španělská polévka Gazpacho se podává za studena (Zdroj: Archiv FTV Prima)
+26
. Redakce Redakce

Polévka Gazpacho se servíruje nejlépe vychlazená

Většina z nás je zvyklá na silnou horkou polévku, která může být podávána v některých případech pro svou hustou konzistenci i jako samostatné jídlo. Ovšem v teplých až horkých dnech nemáme na teplé pokrmy vůbec chuť. Co si ale "uvařit" polévku za studena, která nás osvěží i dodá potřebné vitamíny?

Recepty > Recepty
Hrkfrk buchta (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Hrkfrk buchta (Zdroj: Archiv FTV Prima)
+26
. Redakce Redakce

Upečte si Hrk-frk buchtu podle našeho receptu

K nedělní kávě se báječně hodí nějaká sladkost. Ale protože neděle by měla být odpočinková, naučíme vás recept na buchtu, která bude upečená raz dva. Buchta má název Hrk-frk.

Recepty > Recepty
Z rybízu můžete vytvořit muffiny, koktejl nebo třeba zmrzlinu (Zdroj: Depositphotos)
Z rybízu můžete vytvořit muffiny, koktejl nebo třeba zmrzlinu (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Redakce Redakce

Nastal čas sklizně rybízu, co z něj vyrobit?

Pokud se vám na zahrádce urodilo větší množství rybízu, máte několik možností, jak jej zužitkovat. Samozřejmostí je pro nás vytvořit si zásobu na zimu. Takže rybíz zpracujeme ve formě kompotu, marmelády, dření, část zamrazíme, ale část zpracujeme ihned. Můžeme vyrobit spoustu úžasných dobrot. Přinášíme proto několik zajímavých receptů na letní dobroty z rybízu červeného i černého.

Recepty > Recepty
Jahodová dřeň i ovocná přesnídávka budou chutnat malým i velkým (Zdroj: depositphotos.com)
Jahodová dřeň i ovocná přesnídávka budou chutnat malým i velkým (Zdroj: depositphotos.com)
+26
. Redakce Redakce

Doma připravená ovocná přesnídávka i jahodová dřeň chutnají lépe

Pokud si budete sami doma vyrábět ovocné přesnídávky nebo třeba jahodové dřeně, ušetříte nemalé peníze. Navíc přesně víte, jakého jsou složení. Další výhodou je kombinace takového druhu ovoce, které je přesně podle vaší chuti.

Recepty > Recepty
Na výrobu rajčatového  čatní použijeme vyzrálá rajčata (Zdroj: depositphotos.com)
Na výrobu rajčatového čatní použijeme vyzrálá rajčata (Zdroj: depositphotos.com)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Co se skrývá pod pojmem rajčatové čatní?

Rajčatové čatní je takové nicneříkající slovo a přitom v sobě skrývá množství zdánlivě nesourodých surovin, které ale ve finálním výrobku nabízejí velmi lahodnou pochoutku, kterou můžeme použít zejména k masům a masitým pokrmům. Příchuť čatní je ostřejší a vyrábí se ve formě omáček s přídavkem jak ovoce, tak zeleniny.

Recepty > Recepty
Nakládání okurek
Nakládání okurek
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Recepty na nakládání okurek několika způsoby

Nakládání okurek zná každá hospodyňka a každá přísahá na ten její, zaručený recept, který se dědí již od pramáti Evy a okurky se podle něho nakládají výhradně za úplňkové noci za asistence tajemných bytostí. Seznámíme s několika, právě těmi zaručenými recepty na nakládané okurky.

Recepty > Recepty
Naložit si okurky rychlokvašky není nic složitého (Zdroj: Depositphotos.com)
Naložit si okurky rychlokvašky není nic složitého (Zdroj: Depositphotos.com)
+26
. Daniela Dušková Daniela Dušková

Okurky rychlokvašky jsou letní pochoutkou

Letní počasí okurkám přeje a my je skoro nestačíme sklízet, natož konzumovat. Rychle se nám pak hromadí přerostlé okurky, které zpracováváme různě. Většinou je nastrouháme na okurkový salát, vylisovat z nich můžeme i osvěžující šťávu nebo je zkrátka jednoduše naložit do velkého hrnce a vyrobit z nich letní lahůdku – okurky rychlokvašky.

Recepty > Recepty
První Předchozí 1 2 3 4 5 6 23 24 25 Poslední