Kategorie:Recepty

Komerční sdělení
Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře (Zdroj: Depositphotos)
Grilovací sezóna začíná: Připravte si steak jako od šéfkuchaře (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Redakce Redakce

Grilovací sezóna začíná: připravte si steak jako od šéfkuchaře

Slunce příjemně hřeje, zahrada ožívá čerstvě zelenou trávou a barevnými květy a všem milovníkům dobrého jídla začíná sezóna venkovního grilování. Je čas vytáhnout zaprášené grily z kůlny a věnovat jim trochu pozornosti a nakoupit uhlí a další nezbytnosti, bez kterých se žádný mistr grilu neobejde. V článku najdete také tipy, jak si vykouzlit dokonalý steak jako od profesionála. Potřebujete pořádně vyzrálé maso a správně rozehřátý gril.

Recepty > Recepty
Vyzkoušejte netradiční saláty k masům (Zdroj: Depositphotos)
Vyzkoušejte netradiční saláty k masům (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Vyzkoušejte netradiční saláty k masům

Každý doma někdy připravujeme bramborový salát nebo různé varianty zeleninových salátů k masům. A protože nám pomalu nastává grilovací sezóna, připomeneme si některé již zapomenuté druhy salátů, které se u nás podávaly v předních restauracích a přitom nejsou na přípravu vůbec složité.

Recepty > Recepty
Zálivky a omáčky k masům si můžeme připravit doma bez chemie (Zdroj: Depositphotos)
Zálivky a omáčky k masům si můžeme připravit doma bez chemie (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Zálivky a omáčky k masům si můžeme připravit doma bez chemie

Zálivky, marinády a omáčky jsou při grilování masa velmi podstatné ingredience, bez nichž bychom byli ochuzeni o nesčetné chutě a vůně. Nemusíme se nutně zásobit profi omáčkami z obchodu, protože si je dokážeme vyrobit sami ze surovin, které má doma každý. Naučte se takové omáčky k masu vyrábět a zjistíte, že se bez spousty dochucovadel a chemicky upravovaných marinád dokážete docela dobře obejít.

Recepty > Recepty
Vaření ve volné přírodě a mapa veřejných ohnišť v republice (Zdroj: Depositphotos)
Vaření ve volné přírodě a mapa veřejných ohnišť v republice (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Vaření ve volné přírodě a mapa veřejných ohnišť v republice

Kdo někdy nevyrazil do přírody, ať už pod stan nebo jen tak šel, kam ho nohy nesly, a spal s hvězdnou oblohou nad hlavou? Tak či tak si každý na takovém vandru nebo dovolené musel nějak uvařit. Pokud najdete vhodné místo a nejlépe veřejné ohniště, můžete si zde připravit některou z vybraných pochoutek, které vám i s receptem nabízíme k ochutnání.

Recepty > Recepty
Chřest je lahůdka, kterou můžeme pěstovat i u nás na zahradě (Zdroj: Depositphotos)
Chřest je lahůdka, kterou můžeme pěstovat i u nás na zahradě (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Daniela Dušková Daniela Dušková

Chřest je lahůdka, kterou můžeme pěstovat i u nás na zahradě

Chřest je ten pravý k přípravě úchvatných lahůdek. Chřest není žádnou novinkou, pěstoval se již před tisíci lety a to, že se mu říká král zeleniny, svědčí o mnohém. Je velmi chutný a dá se upravit na mnoho způsobů.

Recepty > Recepty
Připravte si sladké dobroty na grilu (Zdroj: Depositphotos)
Připravte si sladké dobroty na grilu (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Adriana Dosedělová Adriana Dosedělová

Připravte si sladké dobroty na grilu

Grilování sladkého není jen o grilovaném ananasu. Grilovat můžete i jiné ovoce. Máme pro vás recept, přesněji hned tři recepty na jedinečné pochoutky. A nutno říct, že to není žádná nuda. A tak tento rok zapomeňte na ananas nebo jablka a zkuste něco zcela neohraného, dejte na gril třeba hrušky.

Recepty > Recepty
Pampeliškové víno je hitem jara (Zdroj: Depositphotos)
Pampeliškové víno je hitem jara (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Pampeliškové víno je hitem jara

Pili jste už někdy pampeliškové víno? Nenechte se mýlit, že se to nedá pít. A nevěřte komisaři Ledvinovi, který ve filmu Adéla ještě nevečeřela tvrdil, že je to pampeliškový blivajz. Pampeliškové víno je překvapivě osvěžující, lahodné, nádherně zlatě zabarvené, zrovna jako ty pampelišky v záři jarního slunce. A také silné. Ale po jeho ochutnání budete mít pocit, že jste na louce plné těch milých žlutých poslů jara a okolo vás poletují čmeláci.

Recepty > Recepty
Jak zpracovat velikonoční nadílku (Zdroj: Depositphotos)
Jak zpracovat velikonoční nadílku (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Jak zpracovat velikonoční nadílku

Velikonoce se nesou ve znamení pečení beránků, barvení vajec, velkého úklidu a na závěr nezbytného zpracovávání velikonoční nadílky v podobě mis plných vařených vajec a hory čokoládových figurek a pamlsků všeho druhu. Jak toto všechno smysluplně zpracovat, abychom neskončili jen u zprofanované vajíčkové pomazánky nebo u vaječného salátu?

Recepty > Recepty
Recept na velikonoční nádivku 100x jinak (Zdroj: Depositphotos)
Recept na velikonoční nádivku 100x jinak (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Recept na velikonoční nádivku 100x jinak

Velikonoční nádivka je věcí krajovou, co oblast, to jiný typ nádivky a jiný recept. Podívejte se s námi, jak se její složení mění, a co všechno se vlastně do velikonoční nádivky všechno může dát. Nádivka se peče ponejvíce na Velikonoční neděli, někde je zvykem jí nabízet i koledníkům při pondělní hodovačce.

Recepty > Recepty
První Předchozí 1 2 3 4 5 6 28 29 30 Poslední