Uvařte si mrkvovou polévku se zázvorem a pomerančem (Zdroj: Depositphotos)
Uvařte si mrkvovou polévku se zázvorem a pomerančem (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Lenka Tajbrová Lenka Tajbrová

Mrkvová polévka se zázvorem zahřeje i uzdraví

Podzim, zima i chladné jaro si říkají o jídla, která pěkně zahřejí. A třeba vás zbaví i nějakých těch zdravotních neduhů. Láďa má recept na polévku, která je vitamíny přímo nabitá. Mrkev, zázvor a pomeranč – krém, co vás zahřeje i uzdraví.

Recepty > Recepty
Způsobů, jak zahustit pokrmy je mnoho, stačí si vybrat ten, který vám bude vyhovovat nejvíce (Zdroj: Depositphotos)
Způsobů, jak zahustit pokrmy je mnoho, stačí si vybrat ten, který vám bude vyhovovat nejvíce (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Lenka Tajbrová Lenka Tajbrová

Naučte se zahušťovat pokrmy na 10 různých způsobů

Znáte různé způsoby jak zahustit polévky a omáčky? Nemusíte totiž používat jen klasickou jíšku z bílé mouky. Existuje několik dalších způsobů, jak pokrmy zahušťovat zdravěji, rychleji. Nebojte se experimentovat.

Recepty > Recepty
Uvařte si chutnou houbovou polévku s kapáním (Zdroj: Prima DOMA)
Uvařte si chutnou houbovou polévku s kapáním (Zdroj: Prima DOMA)
+26
. Adriana Dosedělová Adriana Dosedělová

Připravte si houbovou polévku s drobením podle našeho jednoduchého receptu

Sušené i nakládané houby jsou u nás velmi oblíbené. Používají se v české kuchyni často. Inu, houbová polévka i omáčka patří k našim nejoblíbenějším pokrmům. Nutno říct, že taková houbová polévka s kapáním dokáže na začátku jara příjemně zahřát, což jistě oceníte obzvláště po takové procházce za chladného počasí. Připravili jsme si proto pro vás poctivý vývar s houbami, kořenovou zeleninou, rozpuštěným máslem a domácím kapáním.

Recepty > Recepty
Základem dijonského koláče je francouzská - dijonská hořčice, rajčata, strouhaný sýr a bylinky (Zdroj: Depositphotos)
Základem dijonského koláče je francouzská - dijonská hořčice, rajčata, strouhaný sýr a bylinky (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Běla Nedorostová Běla Nedorostová

Slané koláče z listového těsta na několik způsobů

Máte-li rádi slané pečivo, existuje mnoho receptů na výborné slané koláče, jejichž původ je ve Francii. Pravý francouzský koláč quiche (kyš) lze připravit na několik způsobů. Protože zpracování tohoto těsta je zdlouhavé, používá se často hotové těsto listové. Pro Dijonský koláč je základem dijonská hořčice, se specifickou, pikantní chutí, rajčata, nastrouhaný sýr a bylinky.

Recepty > Recepty
Pochutnejte si na méně tučných hranolkách (Zdroj: Depositphotos)
Pochutnejte si na méně tučných hranolkách (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Silva Pokorná Silva Pokorná

Víte jak dosáhnout méně tučné, ale pořád krásně křupavé hranolky?

Hranolky milují hlavně děti a těžko se jim vysvětluje, že to není nejzdravější jídlo. Ale co si budeme namlouvat, chutnají i nám dospělým. Hodí se perfektně k masu s omáčkou i steaku, a často nám stačí hranolky jen tak, s kečupem či jinou oblíbenou omáčkou. Jak tedy připravit hranolky zdravější a stále chutně křupavé?

Recepty > Recepty
Nejchutnější pochoutky z chřestu, u kterých nesmí chybět sklenka vína (Zdroj: Depositphotos)
Nejchutnější pochoutky z chřestu, u kterých nesmí chybět sklenka vína (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Redakce Redakce

Nejchutnější pochoutky z chřestu

Chřest se vrací do našich kuchyní, rok od roku roste jeho popularita a stává se opět oblíbenou lahůdkou v našem jarním jídelníčku. Jeho sezona je poměrně krátká, proto je třeba si náležitě vychutnat všechny recepty na úpravu chřestu a připravit si je doma dříve, než bude konec chřestové sezóny.

Recepty > Recepty
Připravte si s námi lahůdku, pivní palačinky (Zdroj: Prima DOMA)
Připravte si s námi lahůdku, pivní palačinky (Zdroj: Prima DOMA)
+26
. Lenka Tajbrová Lenka Tajbrová

Zkuste netradiční palačinky – z pivního těsta se slanou náplní

Pokud už vás omrzely klasické palačinky a chtěli byste zkusit něco netradičního, je tu zase Láďa a má pro vás nápad. Místo mléka pivo, místo marmelády sýr. Že to vypadá lákavě? To opravdu ano. Pivní palačinkové těsto se slanou náplní se i u vás stane hitem.

Recepty > Recepty
Skvělý recept na bláznivé muffiny (Zdroj: Depositphotos)
Skvělý recept na bláznivé muffiny (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Silva Pokorná Silva Pokorná

Skvělý recept na bláznivé muffiny

Muffiny jsou oblíbenou svačinou v našich končinách už dlouhou dobu. Receptů je jako hub po dešti a sladké variace jsou samozřejmě nejoblíbenější. Kdo má děti, tak oceňuje snadné recepty a ještě více různé možnosti obměny těsta. A takové jsou právě naše bláznivé muffiny. A proč bláznivé? To proto, že tento recept nemá žádné pravidla. Suroviny můžete měnit jak vás napadne, nebo jak vám spíže a lednice dovolí.

Recepty > Recepty
Polévka májová houbovka jako z časů našich prababiček (Zdroj: Depositphotos)
Polévka májová houbovka jako z časů našich prababiček (Zdroj: Depositphotos)
+26
. Martina Pilzová Martina Pilzová

Polévka májová houbovka jako z časů našich prababiček

Co nevidět bude květen a s ním čas, kdy rostou májovky. Kdo z vás tyto nenápadné travní houby zná, ví, že jsou voňavé a chutné. A právě taková májová polévka, kterou vařívaly naše prababičky, by mohla být inspirací pro výbornou, lehkou a chutnou večeři.

Recepty > Recepty
Hovězí na červeném víně připravené způsobem pomalého dušení (Zdroj: MORA)
Hovězí na červeném víně připravené způsobem pomalého dušení (Zdroj: MORA)
+26
. Redakce Redakce

Hovězí na červeném víně připravené způsobem pomalého dušení

Pokrm s vůní francouzského venkova podle blogerky Live With Anny si vás zcela získá. V jedné báječné harmonii propojuje chuti a vůně hovězího masa, kořenové zeleniny a bylinek, hlubší tóny mu dodává červené víno. Zaručeně se vám chvíle strávené v kuchyni odmění zážitkem z nejvyšších kulinářských pater a masem tak měkkým, že se bude v ústech samo rozplývat.

Recepty > Recepty
První Předchozí 1 2 3 4 5 6 39 40 41 Poslední