Jak jednoduše zabránit zhnědnutí nakrájeného jablíčka: Vakuovačka za kačku

Tahle super vychytávka Ládi Hrušky potěší především děti, kteří si do školy nosí každý den k svačině nakrájené jablíčko a nechtějí, aby jim během dopoledne zhnědlo, ale jistě ji před začátkem sezony ocení i všichni turisté a výletníci, kteří si na své výpravy balí malé občerstvení.

Nejen ovoce a zeleninu, lae také třeba pečivo zůstaně bez přístupu vzduchu déle čerstvé a svěží. Je to totiž až neuvěřitelně jednoduchá, ovšem geniálně fungující vakuovačka: Nakrájené jablko vložte do igelitového pytlíku se zipem. Zip nedopněte až úplně do konce, nechte si malou škvírku, kterou protáhněte brčko. Jeho pomocí vysajte z pytlíku přebytečný vzduch. A máte hotovo!

Související k tématu