Nepečené sůša řezy pro nečekanou návštěvu

Občas se stane, že nás nečekaně přepadne návštěva a ještě lépe s dětmi. Abychom jim nemuseli předložit stokrát omílané obložené chleby nebo čokoládové bonbóny, které jim na oblečení zanechají stopy, můžeme během několika minut připravit nepečené sůša řezy.

Nepečené sůša řezy pro nečekanou návštěvu (Zdroj: archiv FTV Prima)

Nepečené sůša řezy

Nepečených dortů, dezertů a jiných dobrot najdete na internetu spoustu. Jak si ale mezi nimi vybrat ten zaručeně dobrý, rychlý a jednoduchý, který bychom zvládli vyrobit pro nečekanou návštěvu?

Suroviny

  • 2x světlé sušenky
  • 2x tmavé sušenky
  • 1 l mléka
  • 5 lžic cukru
  • 3 čokoládové pudinky v prášku 
  • 2x zakysaná smetana
  • 1x šlehačka
  • 2x vanilkový cukr 
  • kakao
Suroviny
Potřebujeme sušenky, cukr, pudink, smetanu a kakao (Zdroj: archiv FTV Prima)

Postup práce

Na dno pekáčku nebo dortové formy vyskládáme sušenky.

První vrstva
Na dno nádoby dáme souvislou vrstvu sušenek (Zdroj: archiv FTV Prima)

Pudinky svaříme v mléku s cukrem do hustší kaše a necháme vychladnout.

Vychladlý pudink nalijeme na vrstvu světlých sušenek, přikryjeme tmavými sušenkami a opět dáme vrstvu pudinku. Takto postupujeme až do vrchu.

Krém
Na sušenky nalijeme krém (Zdroj: archiv FTV Prima)
Sušenky
Vrstvíme střídavě sušenky a krém (Zdroj: archiv FTV Prima)

Na závěr ušleháme šlehačku s vanilkovým cukrem a přidáme zakysanou smetanu. Vznikne nám hutný krém, kterým potřeme vrchní vrstvu sušenek. 

Smetana
Poslední vrstvou bude ušlehaná smetana (Zdroj: archiv FTV Prima)

Dozdobíme trochou hořkého kakaa, kterým dezert posypeme.

Posyp
Povrch dezertu posypeme třeba hořkým kakaem (Zdroj: archiv FTV Prima)

Řezy pak necháme v lednici důkladně vychladit, aby se jednotlivé ingredience spojily v lahodný dezert.

Krájení
A na závěr řezy nakrájíme (Zdroj: archiv FTV Prima)

Související k tématu