Taková menší příprava na letní exotickou dovolenou – polévka z kokosového mléka.
INGREDIENCE:
• 8 cm čerstvého zázvorového kořene
◦ 3 stonky citronové trávy (lze vynechat)
▪ 1-3 čerstvé chilli papričky
▪ 100 g cibulky šalotky
▪ 50 g sušených Cranberries, amerických brusinek
▪ 2 lžíce sezamového oleje
▪ 500 g cuket
▪ 400 ml kokosového mléka
▪ 200 g litchi (liči, čerstvého nebo kompotovaného)
▪ 1 limetka
▪ ½ svazku čerstvého koriandru
▪ 6 lžic rybí omáčky (nebo sójové omáčky)
▪ sůl
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie















































































































































































































POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Zázvor oloupejte a nasekejte nebo nastrouhejte najemno. Citronovou trávu omyjte a podélně překrojte. Chilli papričky nakrájejte na tenká kolečka. Šalotku oloupejte a nakrájejte na plátky. Všechny přísady opékejte asi 5 minut spolu s Cranberries na oleji za častého míchání.
2. Cukety omyjte a nakrájejte na kostky. Koření na pánvi zalijte kokosovým mlékem a 600 ml zeleninového vývaru nebo vody. Přiveďte k varu, přidejte cuketové kostky a nechte vařit na mírné teplotě 15 minut. Během této doby oloupejte litchi a přidejte do polévky.
3.Citronovou trávu vyndejte. Vymačkejte limetku, koriandr operte, osušte a nasekejte. Dejte do polévky spolu s rybí omáčkou, ochuťte solí podle potřeby a podávejte.
Dorty – inspirativní fotogalerie


















































































































































































































Tip: Velmi dobře chutná polévka s opraženými solenými vlašskými ořechy: 100 g vlašských ořechů smíchejte s 1 lžičkou bílku, velkou špetkou mořské soli a ½ lžičkou drceného římského kmínu nebo koriandrových semínek. Rozložte na plech vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut při 180 stupních (s horkovzduchem při 160 stupních). Vyjměte z trouby a nasekejte nahrubo. Částí ořechů ozdobte polévku a zbytek podávejte k polévce.
Množství: pro 4 osoby
Doba přípravy: 100 min
Dobrou chuť!
Další recepty
Publikováno: 8. 5. 2011, Autor: