Risotto s vůní Itálie bude jistě chutnat celé vaší rodině i v horkých letních dnech.

INGREDIENCE:
1 malá cibule
50g hovězího morku
50g másla
300g rýže na rizoto
250ml suchého bílého vína
1l vývaru
šafrán
50g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
Aranžmá jídla na talíři – velká inspirativní fotogalerie


















































































































































































































































































































POSTUP PŘÍPRAVY:
1. Cibuli nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme polovinu másla, morek pokrájený na kostičky a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme rýži a za stálého míchání ji osmahneme. Zalijeme vínem a za stálého míchání necháme vstřebat.
2. Jakmile se víno odpaří, přilijeme za stálého míchání sběračkou vroucí vývar. Když se vstřebá, přilijeme další a takto pokračujeme. Vaříme dokud není risotto krémovité.
3. Šafrán necháme částečně rozpustit v troše horké vody a přidáme do rizota pár minut před dokončením. Osolíme a opepříme a vmícháme parmazán. Necháme pár minut přikryté dojít.
Doba přípravy: 30 minut
Přejeme vám dobrou chuť!
Další recepty
Dorty – inspirativní fotogalerie





















































































































































































































































































































Publikováno: 11. 8. 2016, Autor: