reklama

Pikantní krkovička po srbsku s domácí omáčkou aneb vychytaná grilovačka

Marinovaná krkovička patří neodmyslitelně ke klasice českého grilování. Klidně u ní můžeme zůstat i nadále, ovšem zkusme si ji připravit tentokrát po srbsku podle originálního receptu, který pro nás od svých přátel odkoukal Láďa Hruška. Maso nám bude nejen moc chutnat, ale také nás potěší časovou nenáročností. Rychlost oceníme zvláště teď koncem léta, kdy už se dny krátí... A než se krkovička po srbsku ugriluje, uděláme si velice jednoduchou, ale o to chutnější omáčku, u níž nemusíme přemýšlet, zda máme raději kečup nebo tatarku – prostě si dáme oboje.

Zdroj: Prima DOMA MEDIA s.r.o.

Co budeme potřebovat na krkovičku po srbsku

  • krkovičku
  • ½ hrnku oleje
  • 2 lžičky sušeného zeleninového koření
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička pálivé papriky nebo chilli
  • 1 lžička sušeného česneku
  • kečup
  • tatarskou omáčku
Grilovaná krkovička 5
i (Zdroj: FTV Prima)
Grilovaná krkovička 5

Jak budeme postupovat při kuchtění krkovičky po srbsku

1. krok

Na marinádu nalijeme olej do větší mísy a přisypeme sypké  koření. Vše důkladně promícháme.

Grilovaná krkovička 4
i (Zdroj: FTV Prima)
Grilovaná krkovička 4

2. krok

Maso ponoříme na chvíli do marinády a hned poté ho rozložíme na rozehřátý  gril.

Grilovaná krkovička 3
i (Zdroj: FTV Prima)
Grilovaná krkovička 3

3. krok

Než bude maso hotové, vyrobíme si chutnou omáčku smíchám kečupu a tatarky  v poměru 1  :1. Podáváme k upečenému masu.

Grilovaná krkovička 2
i (Zdroj: FTV Prima)
Grilovaná krkovička 2

Ke krkovičce můžeme přikusovat čerstvé křupavé pečivo a neměli bychom zapomenout ani na zeleninu.

Publikováno: 24. 8. 2017, Autor: Láďa Hruška, Profil autora: Láďa Hruška