reklama

Kuchyňský dřevěný věšák na nádobí

Ozdobný kuchyňský věšák či organizér na nádobí se hodí především do rustikálních typů kuchyní. Podle našeho návodu si ho můžete snadno sami zhotovit.

Co budete potřebovat na kuchyňský věšák

  • smrkové prkno 13 x 2 cm
  • vruty 4 x 40 (20 kusů)
  • barvu na dřevo
  • háčky se závitem do dřeva (4 kusy)
  • háčky na zavěšení hrnců (asi 10 kusů)
  • řetěz na zavěšení organizéru (asi 3 m)
  • brusný papír
  • pilu
  • vrtačku
  • metr
  • tužku

Jak budete postupovat při výrobě kuchyňského věšáku

1. krok: naměřte a nařežte prkna

Pomocí tužky a metru si naměřte, předkreslete a pak pilou nařežte 2 prkna o délce 80 cm a 5 prken o délce 40 cm. Nařezaná prkna začistěte brusným papírem.

Kuchyňský dřevěný věšák: naměřte a nařežte prkna
Kuchyňský dřevěný věšák: naměřte a nařežte prkna (Zdroj: Publishers)

2. krok: prkna navrtejte

V místech budoucích spojů prkna předvrtejte.

Kuchyňský dřevěný věšák: prkna navrtejte
Kuchyňský dřevěný věšák: prkna navrtejte (Zdroj: Publishers)

3. krok: prkna spojte

Spojte nařezaná prkna do tvaru věšáku. Sestavte obdélník, do kterého vložíte 3 kratší prkénka kolmo vůči delší straně obdélníku. Celý věšák sešroubujte v předvrtaných otvorech.

Kuchyňský dřevěný věšák: prkna spojte
Kuchyňský dřevěný věšák: prkna spojte (Zdroj: Publishers)

4. krok: připravte otvory na háčky

Naměřte a předvrtejte si otvory pro uchycení háčků na zavěšení věšáku i háčků na nádobí.

Kuchyňský dřevěný věšák: připravte otvory na háčky
Kuchyňský dřevěný věšák: připravte otvory na háčky (Zdroj: Publishers)

5. krok: věšák natřete

Hotový věšák natřete na vybraný odstín a nechte přes noc zaschnout.

Kuchyňský dřevěný věšák: věšák natřete
Kuchyňský dřevěný věšák: věšák natřete (Zdroj: Publishers)

6. krok: přišroubujte háčky

Háčky na nádobí i na zavěšení věšáku zašroubujte do předvrtaných otvorů a hotový věšák zavěste pomocí řetězu ke stropu.

Kuchyňský dřevěný věšák: přišroubujte háčky
Kuchyňský dřevěný věšák: přišroubujte háčky (Zdroj: Publishers)

Publikováno: 20. 6. 2018, Autor: Redakce , Profil autora: Redakce