Upečte si s námi bublaninu jako od babičky

Bublanina patří už neodmyslitelně na přední místa v naší sladké kuchyni a málokdo si bez ní umí představit nedělní odpoledne se šálkem horké kávy nebo čaje. Každá hospodyňka má ten svůj osvědčený recept, na nějž nedá dopustit. Ať už jí pečeme s rybízem, ořechy nebo směsí ovoce, zůstává naším oblíbeným moučníkem již po řadu let.

Upečte si s námi bublaninu k nedělní kávě (Zdroj: Prima DOMA)

Stará dobrá bublanina

Pokud k vám přijde nečekaná návštěva, nezbývá než vyndat ze spíže nějakou sušenku anebo upéci rychlý koláč. Zvláště pokud máme zahrádku a pěstujeme rozličné ovoce.

Nedělní káva
K bublanině si můžeme dopřát dobrou černou kávu (Zdroj: Prima DOMA)

Suroviny

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • kypřící prášek
  • 0,5 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • Rybíz
  • Ořechy
  • Rozinky v rumu
Co budeme potřebovat
Na přípravu bublaniny použijeme mouku, cukr, vejce, mléko, tuk a kypřící prášek (Zdroj: Prima DOMA)

Postup

Odměříme si všechny potřebné suroviny a postupně nejprve sypké suroviny smícháme ve velké míse a poté přidáme ostatní jako vejce, mléko a olej.

Těsto
Nejprve smícháme všechny sypké suroviny (Zdroj: Prima DOMA)
Míchání
Přidáme vejce a umícháme hladké těsto (Zdroj: Prima DOMA)

Umícháme hladké lité těsto a to vylijeme na plech, vyložený pečícím papírem. Na těsto naklademe opraný a odstopkovaný rybíz (případně dle potřeby můžeme použít i jakékoliv jiné drobné ovoce), přidáme sekané ořechy a rozinky, namočené v rumu.

Suroviny
Připravíme si potřebné suroviny (Zdroj: Prima DOMA)

Bublaninu pečeme v závislosti na prohřáté troubě 30 - 40 minut. Poté necháme bublaninu vychladnout a můžeme jí servírovat ke kávě nebo k čaji. Tato rychlá bublanina bude jistě chutnat i náročným strávníkům.

Hotová bublanina
Vychladlou bublaninu nakrájíme a servírujeme (Zdroj: Prima DOMA)

Související k tématu