Uvařte si Krakonošův hubník podle Ládi Hrušky

Sezóna hub je v plném proudu, houbaři se chlubí svými úlovky. Ve chvíli, kde se vracíte z lesa obtěžkáni košíky hub, začnete přemýšlet, co z nich vlastně vyrobíte. Zkuste uvařit Krakonošův hubník podle receptu Ládi Hrušky.

Na Krakonošův hubník budete potřebovat: 

  • 2 hrsti čerstvých nebo sušených hub
  • 4 rohlíky nebo housky
  • krupici
  • hrnek mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibuli
  • sůl, pepř, kmín
  • 4 vejce
  • 2 lžíce sádla
  • petrželku či jarní cibulku na ozdobení
Suroviny na výrobu Krakonošova hubníku
Suroviny na výrobu Krakonošova hubníku (Zdroj: archiv FTV Prima)

Jak postupovat? 

Rohlíky a cibuli si nakrájíte na kostičky, vložíte do misky a zalijete mlékem. Necháte důkladně nasáknout. 

Rohlíky nakrájíte na kostičky
Rohlíky nakrájíte na kostičky (Zdroj: archiv FTV Prima)

Sušené houby namočíte do vody, čerstvé pokrájíte na kostičky. Přidáte do mísy. Rozklepnete 4 vejce, přidáte koření, rozetřený česnek a vše smícháte do těsta. Pro zhoustnutí přisypete krupici dle potřeby.

Přidáte koření
Přidáte koření (Zdroj: archiv FTV Prima)
Zahustíte krupicí
Zahustíte krupicí (Zdroj: archiv FTV Prima)

Pekáček vymažete sádlem, vložíte těsto a dáte péct na 180 °C na cca 30 minut do zlatova. Hubník můžete posypat nasekanou petrželkou nebo třeba jarní cibulkou. Podáváte teplý nebo i za studena. 

Láďa Hruška vaří Krakonošův hubník
Krakonošův hubník můžete jíst za studena i teplý (Zdroj: archiv FTV Prima)

Autor:

Související k tématu