Upečte si Hrk-frk buchtu podle našeho receptu

K nedělní kávě se báječně hodí nějaká sladkost. Ale protože neděle by měla být odpočinková, naučíme vás recept na buchtu, která bude upečená raz dva. Buchta má název Hrk-frk.

Suroviny na korpus

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • prášek do pečiva
  • 2 vejce
  • vanilkový cukr
suroviny na recept
Suroviny na korpus buchty (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Vše smícháme a vylijeme na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Pečeme cca 20 minut na 170 °C. Po upečení vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Vše zamícháme
Vše zamícháme (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Těsto nalít na plech
Těsto nalijeme na plech (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Než nám korpus vychladne, připravíme si jednoduchý krém. Skládá se pouze ze tří surovin a i jeho příprava je velice jednoduchá. Na krém potřebujeme 2 šlehačky ke šlehání, 2 pudinkové prášky (nevaříme!) a 2 mandarinkové kompoty. Vše vložíme do uzavíratelné nádoby, kdo nemá, může použít hrnec s pokličkou, a třeseme. A třeseme tak dlouho, dokud se nevytvoří hustá hmota. 

Mandarinky na krém
Mandarinky dáme do hrnce včetně šťávy (Zdroj: Archiv FTV Prima)
Třesením vznikne krém
A třeseme a třeseme (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Krém natřeme na vychladlý korpus a můžeme dozdobit například měsíčky mandarinky nebo třeba mandlovými lupínky, co máte zrovna po ruce. Výsledkem je lehký a nadýchaný zákusek, kterým potěšíte své blízké i případnou návštěvu.

Hrkfrk buchta
Naservírujte a můžete podávat (Zdroj: Archiv FTV Prima)

Autor:

Související k tématu