Čokoládový chlebíček s překvapením: Láska po prvním kousnutí

Čokoládový chlebíček, který ukrývá překvapení v podobě červeného srdíčka, je naprosto dokonalý valentýnský moučník. Jeho příprava je trochu náročnější, ale na druhou stranu jím oslníte a uvidíte, že láska přijde hned po prvním kousnutí!

Co na čokoládový chlebíček s překvapením potřebujeme

Červené těsto

  • 125 g másla
  • 110 g cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • červená gelová barva potravinářská
  • tuk a mouka do formy

Čokoládové těsto

  • 125 g másla
  • 130 g cukru
  • 2 vejce
  • 150 g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 25–30 g prosátého holandského kakaa Dr.Oetker
  • tuk a mouka do formy
  • 1 balení tmavé čokoládové polevy na ozdobení

Jak při přípravě čokoládového chlebíčku s překvapením postupovat

Na červené těsto utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřicím práškem a červenou gelovou barvu Dr.Oetker, vyšleháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček a uhladíme. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 50 minut. Upečený chlebíček vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Z chlebíčku odkrojíme oba konce s kůrkou. Zbylý chlebíček nakrájíme na 7 plátků. Pomocí formičky ve tvaru srdce (7 cm) vykrojíme z každého plátku srdíčko a naneseme je na tácek tak, aby byla přitisklá k sobě. Dáme na 30 minut do do mrazáku.

Recept na čokoládový chlebíček s láskyplným překvapením
Recept na čokoládový chlebíček s láskyplným překvapením (Zdroj: archiv Dr.Oetker)

Na čokoládové těsto utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme vejce, mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem vyšleháme dohladka. Polovinu těsta naneseme na dno a ke krajům vymazané a moukou vysypané formy na biskupský chlebíček. Barevná srdíčka narovnáme nastojato do středu. Zbylé těsto naneseme na srdíčka tak, aby byla důkladně zakrytá – jen tak vznikne efekt překvapení. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut. Necháme vychladnout. Na ozdobení připravíme čokoládovou polevu podle návodu na obale a vychladlý chlebíček polijeme.

Související k tématu