Domácí bylinkové máslíčko aneb Jak připravit jedinečnou dobrotu své chuti na míru

Pokud se vaším domem nebo bytem právě line vůně čerstvě upečeného chleba, dříve než se do něj zakousnete, musíte si k němu bezpodmínečně vyrobit ještě domácí bylinkové máslo. Spojení těchto dvou potravin je totiž takřka božskou manou! Láďa Hruška vám prozradí, jak přesně si máslo udělat, aby bylo minimálně stejně tak dobré jako v té nejlepší italské restauraci…

Co budeme potřebovat

  • 250 g másla
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvou bazalku
  • sušená rajčata
  • sůl
  • pepř

Jak budeme postupovat

1. krok

Jednu kostku másla (musí mít pokojovou teplotu) vložíme do mísy, přidáme dva stroužky utřeného česneku, osolíme a trochu opepříme.

Bylinkové máslo 1
Bylinkové máslo 1 (Zdroj: FTV Prima)

2. krok

Důkladně promícháme a dále přisypeme nadrobno nakrájenou čerstvou bazalku a sušená rajčátka. Opět promícháme, aby se jednotlivé chuti dobře promísily.

Bylinkové máslo 2
Bylinkové máslo 2 (Zdroj: FTV Prima)

3. krok

Celou hmotu přeneseme na potravinovou fólii, pevně zabalíme do ruličky.

Bylinkové máslo 3
Bylinkové máslo 3 (Zdroj: FTV Prima)

4. krok

Dáme do lednice, kde necháme máslo ztuhnout.

Bylinkové máslo 4
Bylinkové máslo 4 (Zdroj: FTV Prima)

Dobrou chuť! 

Související k tématu